Документ про взаємне відведення озброєнь на сході України планують підписати в Мінську 7 липня (оновлено)

13:44 29 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: rbk.ru

Речниця представника України в Тристоронній контактній групі в Мінську Дарка Оліфер повідомила у вівторок про досягнуту на її засіданні домовленість.

Російська інформаційна агенція «Интерфакс» повідомила з посиланням на власне джерело, що офіційний Київ та представники бойовиків досягли домовленості про відведення озброєння калібром менше 100 мм від лінії розмежування.  Повідомляється також, що відповідну домовленість буде підписано на зустрічі підгрупи з безпеки 7 липня у Мінську.

«У цілому рішення узгоджене обома сторонами, залишилося узгодити «технічні деталі»,  – заявило джерело. Повідомляється також, що за підсумками зустрічі координатор повідомить учасникам контактної групи про результати її роботи, зокрема, за погодженням відводу озброєнь.

Планується, що після доповіді координатора підгрупи учасники підпишуть документ, який закріпить механізми та умови відведення техніки. При цьому з українського боку дану інформацію не підтверджують і не спростовують.

Про це розповіли в російській інформаційній агенції «Интерфакс». Натомість інтернет-видання «Українська правда», переповідаючи це повідомлення, додає: «Як відомо, у чинні мінські домовленості не увійшли танки з гарматами калібром 125 мм та озброєння калібром 100 мм і нижче – протитанкові гармати калібром 85 мм, міномети калібром 82 мм, протитанкові керовані ракети, танкові і протитанкові міномети. Максимальна дальність їх дії – 12-15 км».

Про це повідомили сьогодні, 29 червня, в інтернет-виданні «Українська правда», де невдовзі додали: «На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську, що заплановане на 7 липня, планується підписання документу про взаємне відведення з лінії зіткнення важких видів озброєнь калібром менше 100 мм – танків і мінометів. Про це повідомила речниця представника України у Групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер. «На 7 липня готується засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську. Одне з ключових питань для обговорення на цій зустрічі – безпека. До цього дня планується до підписання документ про взаємне відведення з лінії зіткнення важких видів озброєнь калібром менше 100 мм – танків і мінометів», – зазначила вона».

Про це також повідомили сьогодні, 29 червня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів