Російська армія вбила 4-х українських прикордонників і забрала їх тіла на територію РФ (відео, оновлено)

13:24 28 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Про це повідомив у понеділок керівник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко та один із прикордонників КПП «Довжанський».


Відео: «Телеканал новин «24»

Як передає сьогодні, 28 липня, телеканал «Еспресо.TV», керівник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко повідомив у понеділок на брифінгу: «Вчора протягом 4,5 год. (з 10 години ранку) з району населеного пункту Черніков (Росія) з мінометів і гаубиць обстрілювали КПП «Довжанський». По наших військових було випущено понад 250 снарядів. Вбито – 4 прикордонники, поранені – 2».

Натомість вінницьке видання «20 хвилин» інформує сьогодні, 28 липня, в повідомленні «На «Довжанському» загинули четверо прикордонників з Могилів-Подільського. Тіла вбитих забрали на територію Росії»:

«У неділю, 27 липня, після обіду внаслідок масованого артилерійського обстрілу прикордонного пункту «Довжанський» на кордоні з Росією загинули четверо прикордонників Могилів-Подільського прикордонного загону. Як тільки про це стало відомо рідним загиблих, вони разом з іншими людьми пікетували в’їзд на територію загону, а потім перекрили рух транспорту  на міжнародному пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач» на кордоні з Молдовою.

У такий спосіб люди вимагають від керівництва Держприкордонслужби і командування АТО  надання підтримки тим, хто захищає «Довжанський». Про це журналісту РІА повідомила прес-секретар загону Людмила Катеринич. 

Прес-секретар назвала прізвища загиблих:

1.Старший лейтенант Олександр Дзюбелюк (родом з смт Нова Ушиця Хмельницької області).

2.Прапорщик Володимир Лашко (Могилів-Подільський)

3.Старший сержант Віктор Соколовський (село Озаринці Могилів-Подільського району)

4.Старший солдат Павло Дмитренко (Могилів-Подільський).

Ще двоє прикордонників отримали поранення.

– Пікет міжнародного пункту пропуску у Могилів-Подільському люди почали звечора, - уточнює Людмила Катеринич. – Стояли всю ніч і продовжують залишатися на місці зараз (час розмови – 10 година 30 хвилин). Пікетувальники пропустили  тільки два рейсові автобуси,  що поверталися в Молдову. Зробили це по-людськи. Підійшли до пасажирів, вибачилися, ніхто з пасажирів не висловлював невдоволення, навпаки, сказали, що добре розуміють могилівчан, поспівчували їм через втрату синів.

За словами пані Катеринич,  керівник загону знаходиться на селекторній нараді з Держприкордонслужбою. Після її завершення обіцяв надати людям інформацію, яку отримає з Києва.

Журналісту РІА вдалося зв’язатися по телефону з одним з прикордонників з «Довжанського».

– Обстрілювали з російської території, – каже прикордонник. – Спочатку били з «Градів». А потім полетіли  снаряди, які летять зовсім тихо. Вперше таке  бачили. Змішали все із землею. Скрізь воронки у зріст людини. Від пункту пропуску нічого не залишилося. Не знаю, що ще вони застосовували, але ми звернули увагу, як  від попадання на берці якоїсь речовини, взуття  від того розлазиться одразу. Так само злазить фарба з автомобілів.

За словами співрозмовника, поранених і тіла вбитих забрали на територію Росії. Уточнити, навіщо це зроблено, не вдалося, бо зв'язок з абонентом перервався».

Тим часом в.о. голови Луганської облдержадміністрації Ірина Веригіна повідомляє сьогодні, 28 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що приблизно об 11.00 у понеділок із території Росії обстріляно пункт пропуску через державний кордон України «Красна Талівка». «Горить пункт пропуску, горить вишка наших прикордонників», – додає Ірина Веригіна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів