Російська армія продовжує стягувати бронетехніку й артилерію в район Новоазовська (відео)

19:12 31 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомляється в неділю в «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.


Відео: ТСН

Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України повідомив сьогодні, 31 серпня, у «Зведених даних ІАЦ РНБО»:

«Військові дії в зоні конфлікту

Сьогодні літаки ВПС України нанесли ракетно-бомбовий удар по місцях скупчення живої сили і техніки бойовиків «ЛНР» в районі Молодогвардійська і села Самсонівка Краснодонського району на Луганщині. У відповідь бойовики відкрили вогонь по літаках із зенітно-ракетного комплексу «Панцир», розташованого у районі Суходольська Краснодонського району. Українські літаки, по кожному з яких було здійснено два пуски ракет, успішно вийшли із зони обстрілу.

Співробітники підрозділу спеціального призначення УМВС в Одеській області «Шторм» без втрат вийшли з оточення в районі села Георгіївка на південь від Луганська, забезпечивши виведення колони з 62 одиниць техніки, включаючи захоплений БМД та більше 50 автомобілів з мешканцями Георгіївки та Лутугиного, яким погрожували терористи.

За підтримки підрозділів ЗС РФ терористи не припиняють спроби захопити населених пунктів на Луганському напряму. Зокрема, бої відбувалися в околицях населених пунктів Шишкове, Станично-Луганське, Іллірія, Брянка та Красний Луч.

Продовжується накопичення бронетехніки та артилерії ЗС РФ в районі Новоазовська на Донеччині, та його передмісті у селі Маркине. За інформацією від мешканців Новоазовська, у місті фіксують присутність на території України військових у формі сучасного зразка без розпізнавальних знаків, які озброєні новими автоматами Калашникова і сучасною військовою технікою нового зразка.

Усі російські десантники, які були затримані на території України при незаконному перетині кордону, доставлені в Росію. У той же час, за оперативною інформацією, в Санкт-Петербург прибув вже п’ятнадцятий літак із пораненими російськими військовими на борту. Всього в госпіталі Військово-медичної академії перебуває близько 180 поранених, доставлених з Ростова-на-Дону.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

За даними нашої розвідки, отримано інформацію від найближчого оточення бандватажка Губанова (позивний «БАТЯ»), що 1 вересня у місті Горлівка Донецької області, яке перебуває під контролем бойовиків, в школі номер 1 та інших школах міста буде здійснено низку терористичних актів з жертвами серед дітей та батьків.

Слід зазначити, що на «перший дзвоник» у Горлівку запрошено російських журналістів, то ж можна лише уявити, що саме і як хочуть показати російські пропагандисти на власних телеканалах.  Такі акції для російських телеканалів з боку терористів є далеко не першими. Зокрема, багаторазово обстрілюючи житлові квартали міст, вони звинувачували у цьому Збройні Сили України та керівництво держави.

На території Краснодона, Молодогвардійська, Суходільська Луганської області терористи ввели щомісячний збір податку розміром одна тисяча гривень для всіх приватних підприємців регіону. В обмін на гроші приватним підприємцям обіцяють видати квитанції з печатками та штампами терористичної організації “ЛНР”.

У Луганській області через бойові дії терористів припинено газопостачання півтора тисячі абонентам у селах Родакове Слов’яносербського району, Бугаївка, Селезньовка, Ящикове Перевальського району.

У Маріуполі пройшли мітинги на підтримку Української армії та єдності України. Місцеві проукраїнські сили самооборони згуртовуються в загони для відбиття ймовірного наступу, здійснюється додаткове укріплення фортифікаційних споруд блокпостів у передмісті Маріуполя, а також Бердянська у сусідній Запорізькій області.

Нагадуємо, що на кордоні районів проведення АТО Державна служба з надзвичайних ситуацій України розгорнула 7 транзитних пунктів для зустрічі внутрішньо переміщених осіб з розрахунку до 70-400 осіб кожний. У Донецькій області – в районі Красноармійська, Волновахи та Маріуполя, у Луганській області – в районі Сватового, Лисичанська та Щастя. У Дніпропетровській області – під селом Орли Покровського району. Загалом до транзитних пунктів за час проведення АТО звернулося 20 тисяч 337 осіб, з них майже 3 тисячі дітей. Протягом останньої доби звернулося 645 мешканців Донбасу. Усіх їх було забезпечено відповідними умовами для перебування, вирішується питання щодо їх відправки».

Про це повідомляється в неділю на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів