Російська армія окупувала Новоазовськ і веде бій проти сил АТО в районі Безіменного (відео)

23:12 27 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: welcomeua.com

Про це повідомляють у середу з місця подій українські військові.


Відео: ТСН

Командир 5-ї роти Добровольчого батальйону терориторіальної оборони Донецької області «Донбас» Володимир Шилов повідомив сьогодні, 27 серпня: «На даний час місто Новоазовськ захоплене російськими військами, заблоковано танками, виїзд з нього жителів заборонений. На завтра, по повідомленням російських військових, буде проводитися зачистка міста».

За його словами, ця інформація у нього від одного з українських бійців, який знаходиться на блокпосту в Маріуполі. Водночас, як розповів Шилов, таку інформацію підтвердили й представники міліції, які знаходилися в Новоазовську.

«Новоазовський райвідділок евакуйовано в Маріуполь», - сказав військовий в ефірі «5 каналу», а його повідомлення пере6дає мв середу в тому числі кореспондент інформаційної агенції «УНН». Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»  розповідає:

«У Маріуполі наростає тривога. Чи увійдуть туди найманці – покаже сьогоднішня ніч.

Поки що в місті тихо, пострілів не чути. Однак скрізь посилено блокпости.

До міста надходить суперечлива інформація про те, що відбувається в сусідньому Новоазовську. За останніми даними, місто під свій контроль узяли бойовики.

Нині там точаться запеклі бої. Ось що розповіла місцева журналістка Ольга Семенова:

«Буквально півгодини тому нам телефонувала прес-служба батальйону «Донбас». Кажуть, Новоазовськ здано, зараз бій іде за містом в районі Безіменного. По той бік Новоазовська – сили терористів. 

Поки що з міста (Маоіуполя. «ЩЛ») ніхто не тікає – я маю на увазі міську владу. У місті тривога. Тривога зростає. В місті дуже багато біженців. Поки що всі залишаються. Що далі – покаже наступна ніч».

«Телевізійна служба новин» передає це повідомлення сьогодні, 27 серпня. Натомість телекаканал «Інтер» інформує:

«Ще вранці Новоазовськ перебував під контролем українських силовиків. Хоча останні кілька днів ситуація там була критична.

Пункт пропуску контролювали російські військові, зі вчора з міста вийшли основні підрозділи силовиків. А от сьогодні близько полудня на виїзді з міста – на дорозі Новоазовськ-Маріуполь з'явилися декілька танків. 

Боєць добровольчого батальйону «Донбас-1»: 

– Зараз пункт пропуску контролюється російськими військовими. Два танки окопалися на колишніх наших позиціях. Фарбою на них поганенькою зафарбовані знаки відмінності – це парашутно-десантні війська, самарські ніби. Там танки стоять, на виїзді з міста. У них ці хрести Новоросії на бортах намальовані. 

До цього Новоазовськ обстрілювали артилерією і «Град». За свідченнями наших бійців. у місті працювали коректувальники, замасковані під цивільних. У результаті є руйнування. 

Андрій, житель Новоазовська: 

– Потрапив снаряд у будинок прямо, ну, в задню частину будівлі. Стіну винесло, ну, поруч споруди, там туалети й цей душ – все кам'яне, все рознесло. 

Удень із Новоазовська та околиць бігли жителі. Відвозили сім'ї, дітей, і все, що поміщалося в машини.

За словами наших силовиків, цей прорив готувався впродовж досить тривалого часу. З території Росії заходили велика кількість бронетехніки, десанту й реактивна артилерія. Солдати кажуть – про це неодноразово доповідали в штаб: 

– Танки заходили обліплені піхотою – десантом. І «КамАЗи» були, й установки «Ураган» та «Град». Ми вже з вами перебуваємо в зоні обстрілу – і навіть звуку не почуємо – тільки бабах. 

На даний час на трасі Новоазовськ-Маріуполь частково обмежено автомобільний рух, наявні там антитерористичні сили готуються відбивати атаку на Маріуполь. Якщо вона буде.

Про це повідомляється сьогодні, 27 серпня, на сайті «Інтера», який також інформує в середу:

«Українські добровольчі батальйони, які захищають місто Маріуполь від найманців, отримали підкріплення. Що відбувається поблизу Маріуполя, а також в Іловайську і під Луганськом? Останні новини з передової від наших бійців і комбатів. 

Андрій Білецький, батальйон «Азов»: 

– Дійсно, знову перейшли кордон, тобто не ДНРівці, а росіяни. Вчора ми захопили БТР 80-ї дивізії повітряно-десантних військ Російської Федерації.

Їх розвідгруппа на ньому підірвалася, все кинула й пішла. Просуваються росіяни в районі Новоазовська, йдуть такі позиційні в цьому плані бої.

Активно обстрілюють з боку Росії. Застосовують вже не тільки «Гради», але ствольну гаубицю, артилерію. Підійшла якась кількість протитанкових засобів, підійшли підкріплення, так що я впевнений, що за Маріуполь Україна може бути спокійна. 

Валентин, батальйон «Айдар»: 

– Вчора бійці «Айдара» разом із 24-ю (окремою Залізною механізованою бригадою імені Данила Галицького зі Львівщини. – «ЩЛ») і 80-ю (окремою аеромобільною бригадою зі Львова. – «ЩЛ») подавили атаку танків, до 20 танків. У мене поза цей період 10 «трьохсотих» і два «двохсотих». Ми не затримували, ми спочатку відступили, потім був артилерійський удар і танки відступили. 

Семен Семенченко, комбат «Донбасу»: 

– Спочатку планувалося захоплення міста силами чотирьох батальйонів. У підсумку ми туди пішли з умовою, що прийде підтримка – четверта частина від цього. Всі наші втрати не від штурму, а від спроби утримати місто малими силами. Весь тиждень ми випрошували підмогу, вона прийшла. А потім відійшли частини ЗСУ, які прикривали нам тил. Я ще вчора отримав запевнення в тому, що до нас прийде бригада й проб'є коридор, сьогодні цю бригаду переправили в інше місце. Тому відчуття, що нас просто тупо підставили. Якщо мої брати загинуть, то ці люди за це дадуть відповідь. 

Сергій, військовослужбовець ВCУ: 

– Сьогодні ніч булла найспокійнішою за останні пару місяців, не знаю з чим це пов'язано. Ну, а зараз все те саме. Вчора був найспокійніший день за все наше перебування тут, я не знаю ну ви чуєте, зараз от стріляють. Сьогодні відновилася знову стрілянина, це якби бойові дії ведуться».

Про це також повідомляється в середу на телеканалі «Інтер».

Як інформував «Щоденний Львів», у батальйоні «Дніпро-1» заявили – колона бронетехніки рашистів вирушила з Новоазовська в Маріуполь.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів