РНБО закликає не вестися на блеф пропагандистів Путіна (відео)

19:41 31 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: if.lanet.ua/

Як повідомив у середу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони, Андрій Лисенко, компетентними органами України зафіксовано сплановану кампанію з дискредитації чергового етапу часткової мобілізації.


Відео: «Телеканал новин «24»

Речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони повідомив сьогодні, 31 липня, під час брифінгу, що компетентними органами України зафіксовано сплановану кампанію з дискредитації чергового етапу часткової мобілізації. Він також конкретизував:

«У різних регіонах фіксується хвиля дзвінків, публічних акцій, які відбуваються за єдиним шаблоном. Ця компанія координується з Росії, безпосередніми виконавцями є провокатори, які вже неодноразово були помічені у різних містах України на проросійських акціях.

Провокатори намагаються спекулювати на почуттях батьків та дружин військовослужбовців, що знаходяться у зоні АТО, а також тих, хто буде мобілізований. Ми просимо громадян бути уважними, щоб не стати об'єктом спекуляції. 

Задіяним в обороні кордону підрозділам надається всіляка допомога, проводиться планова ротація особового складу. Зараз, коли сили АТО завдяки професіоналізму, мужності та героїзму наших військових демонструють суттєві успіхи, ворог намагається за будь-яку ціну розхитати ситуацію, щоб сповільнити наступ».

Про це повідомляє в четвер інформаційна агенція «Укрінформ», яка також цитує повідомлення Андрій Лисенка про те, що сьогодні російські спецслужби вдались до чергової інформаційної атаки, поширивши чутки про нібито примусовий призов до лав Збройних Сил України. Він також конкретизував:

«Провокація була організована за типовою схемою. Спочатку через «фейкових» користувачів у соціальних мережах було поширено брехливі факти про арешти та затримання людей на вулицях.

Потім було штучно підвищено рейтинг фейкового меседжу про те, що юнаків призовного віку міліціонери разом з військовими хапають прямо на вулицях, у потягах чи автобусах і відразу відправляють в зону АТО. Після цього через низку проплачених журналістів-пропагандистів цей допис використали в ЗМІ. Таким чином було створено віртуальну ілюзію правди».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів