РНБО не підтверджує інформацію про вторгнення танків із Росії до Луганська

13:40 20 серпня 2014 р.

На цій світлині – українські танки. А інших не повинно бути на нашій землі.

На цій світлині – українські танки. А інших не повинно бути на нашій землі.
Фото: 112.ua

Про це повідомив у середу речник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, натомість журналіст Всеволод Філімоненко наполягає, що насправді це українська бронетехніка.

Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив сьогодні, 20 серпня, на брифінгу: «Рада безпеки і оборони України не має жодних підтверджень розвідки АТО про існування військової колони, що нібито зайшла у Луганськ. Вся інформація про існування цієї колони перевіряється, але все це виглядає досить дивно. Адже були дуже незвичні повідомлення про деталі пересування цієї колони бронетехніки». 

Це повідомлення передає сьогодні, 20 серпня, кореспондент телеканалу «Еспресо.TV». Натомість журналіст Всеволод Філімоненко наполягає в середу:

«Чому генерал Воронченко і губернатор Верігіна називають українські танки ворожими? Інформація з приводу ворожих танків, які зайшли в Луганськ, прогнозовано не підтвердилася.

Тепер, виникає питання: чому в той час, коли російські ЗМІ роблять все, що б підняти бойовий дух терористів, наші генерали в зв'язці з Громадським ТБ підіграють бойовикам, поширюючи інформацію про те, що в майже звільнений Луганськ зайшло істотне підкріплення для сепаратистів?  Після цієї заяви командувача АТО вже з ранку в Стаханові (де знаходиться база терористів) на центральній площі в гучномовці звучала пісня: «Вставай страна огромная». А в перервах між військовими хітами диктор сповіщав місцеве населення про те, що сили ЛНР вибили окупаційні українські війська з Луганська, повністю звільнили Станицю-Луганської та Хрящувате. 

Нагадаю, заява про присутність нової партії ворожих танків в Луганську вчора так само підтвердила в.о. губернатора Луганської області Ірина Верігіна. Складається таке враження, що в распростроненіе даної дезінформації замішано ФСБ. 

P.S. Бійці «Айдара», коментуючи ситуацію, що склалася, сміються і кажуть, що новий міст у Станиці знищений, а старий просто не витримав би переправи через нього колони бронітехніки, хіба що танки йшли через нього по одному, але в такому випадку переїзд через міст міг зайняти декілька годин і українська авіація встигла б знищити ворога. Тому підсумую, всі танки які зайшли в Луганськ могли бути лише українські».

Всеволод Філімоненко повідомив це сьогодні, 20 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Щоденний Львів» вже інформував про цю колону в повідомленнях:

«Українським військам протистоїть під Луганськом регулярна російська армія, – журналіст (відео)»;

«До Луганська вдерлися з Росії 150 одиниць військової техніки (відео)»;

«Вторгнення російської військової техніки в Луганськ» – дезінформація, – джерело»;

«Генерал Воронченко вже не наполягає, що в Луганськ вдерлася російська бронетехніка, – журналіст»;

«Жителі Луганська повідомили, що в це місто вдерлися близько 60 російських танків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів