Рішення Президента щодо АТО будуть такі, які чекає вся Україна, – нардеп

19:32 30 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомив у понеділок народний депутат Олег Ляшко.

Народний депутат Олег Ляшко повідомляє сьогодні, 30 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Вийшов від Порошенка. Почув від нього те, що хотів. Рішення Президента по АТО будуть такі, які чекає вся Україна. Ми домовилися, що сьогодні він сам про них повідомить після засідання РНБО, яке зараз почалося.  Питання друзів у фб всі йому передав:)».

Окрім того, Олег Ляшко повідомив: «Сьогодні, 30 червня, о 20:00 буду в ефірі ТВІ, де розкажу усі подробиці зустрічі з Президентом Порошенко. Є багато цікавого, що вам варто знати, тож, дивіться».

Натомість інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 30 червня, в повідомленні «Розмова 4 лідерів – припинення вогню і переговори з терористами» про зовсі інше:

«Після тривалої телефонної розмови президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини було прийнято рішення про подальшу роботу за 5 спільним пунктами. Про це повідомила прес-служба президента Франції Франсуа Олланда. Згідно з повідомленням, перше – прийняття угоди про припинення вогню між українською владою і сепаратистами.

Друге – швидке вироблення ефективного механізму контролю за кордоном за допомогою ОБСЄ. Третє – запровадження заходів для надійного контролю трьох позицій - Ізварине, Довжанське, Краснопартизанськ.

Четверте – звільнення заручників і в'язнів з обох сторін, на основі списків імен встановлених. П'яте – організація ефективних тристоронніх переговорів.

Було також вирішено, що у понеділок збереться контактна група, щоб знайти спільне бачення реалізації цих пунктів. Міністрів закордонних справ України та Росії запросили приєднатися до групи». 

Прес-служба президента Росії також повідомляє сьогодні, 30 червня, що в ході чотиристоронньої телефонної розмови між ним, Франсуа Олландом, Ангелою Меркель та Петром Порошенком обговорювалися можливі шляхи врегулювання кризи на сході України, й що, зокрема, Путін висловився за продовження перемир’я, а також за створення механізму контролю за дотриманням режиму припинення вогню за активної участі ОБСЄ. «Лідери висловилися на користь швидкої організації третього раунду консультацій між представниками Києва та південно-східних регіонів, – йдеться в повідомленні. – Лідери чотирьох країн також домовилися доручити міністрам закордонних справ співпрацювати  для практичного опрацювання порушених у ході телефонної розмови питань».

Як інформував «Щоденний Львів», речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко запевнив у понеділок, що для наступу сил антитерористичної операції вже відпрацьовано плани й підготовлено техніку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів