Ректори та проректори Львівських вишів підтримали «революційних» студентів

17:28 23 листопада 2013 р.

Фото до новини

Сьогодні, 23 листопада, відповідне звернення підкріпили власними підписами ректори, проректори та представники керівництва вищих навчальних закладів Львова під час наради у кабінеті голови Львівської обласної ради Петра Колодія, інформує прес-служба ЛОР.

Голова обласної ради запросив на зустріч керівництво львівських вишів, аби дізнатись їхню позицію стосовно акцій протесту, які організовують студенти. Основними питаннями, які обговорила університетська спільнота, стали підтримка студентів у їхній діяльності, убезпечення від можливих провокацій та організація відпрацювань пропущених занять

«У наших студентів яскраво виражений свободолюбивий характер. Не чекаючи на реакцію політиків, не чекаючи на підказки з боку, вони ще поза вчора ввечері вийшли на вулиці міста з протестом проти заяв Кабміну. Я переконаний, що та хвиля незгоди, яку підняли студенти у Львові, розійдеться по всій Україні. Проте не можуть не хвилювати заяви у медіа про тиск, який нібито чинить на студентів керівництво їхніх вишів. Впевнений, що європейський напрям руху для України – єдиноправильний. А тому сьогодні ми повинні не просто не перешкоджати студентам, а навпаки – допомагати», – зауважив голова обласної ради Петро Колодій

Ректори та проректори львівських вишів одностайно висловились у підтримку студентської спільноти. Як зауважив перший проректор Українського католицького університету Тарас Добко: «Якщо сьогодні ми не підтримаємо студентів у їхніх ініціативах, то завтра вони ризикують стати ще одним втраченим поколінням. А ми не можемо цього допустити».

На зустрічі з керівництвом вищих навчальних закладів були присутні двоє студентів Андрій Мичко та Андрій Макар. Також інтереси студентства представляла і проектор Львівського національного університету ім. І. Франка Дзвінка Мамчур – Калинець. Зокрема пані Мамчур – Калинець висловила свої пропозиції щодо координації дій навколо протестних акцій та навчального процесу, а саме: запропонувала ректоратам відкрито оголосити про підтримку студентів у їхніх прагненнях, встановити графік відпрацювань пропущених занять та запровадити чіткий облік тих, хто бере участь у Євромайдані у Києві, Львові чи інших містах та районах.

Унаслідок зустрічі керівники вишів напрацювали варіант колективного звернення, в якому відкрито задекларували свою підтримку та сприяння студентам Львова.

Представники студентської спільноти запевнили своїх наставників, що розуміють усю серйозність порушеного питання. «Виступаючи за євроінтеграцію України, ми обираємо насамперед цінності, а не гроші», – наголосив студент Львівської політехніки Андрій Макар.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів