Під Шахтарськом на Донеччині полягли 10 українських десантників і пропали безвісти 11 (відео, оновлено)

12:33 1 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nardim.at.ua

Про це повідомив у п'ятницю прес-офіцер штабу АТО Олексій Дмитрашківський.


Відео: Espreso.TV

Агенція УНІАН інформує в повідомленні «В бою під Шахтарськом, крім 10 загиблих, ще 11 десантників пропали без вісті і 13 поранені»:

«Крім 10 загиблих десантників неподалік від Шахтарська Донецької області, під час бою з терористами ще 11 десантників пропали без вісті і 13 поранені. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки командувача Високомобільних десантних військ збройних сил полковник Юрій Галушкин. Він підтвердив, що 31 липня на північ від міста Шахтарськ пройшов бій між українськими військовослужбовцями і терористами. 

«Я не можу розповісти вам всі обставини, можу сказати, що командир підрозділу виводив підрозділ з населеного пункту Шахтарськ, потрапили в засідку, був бій, за результатами бою ми понесли великі втрати», -– сказав Юрій Галушкин. За його словами, в даний час всі десантники виведені в безпечну зону, включаючи поранених. Вивезені також тіла загиблих.

Раніше ЗМІ повідомили, що бойовики обстріляли в Шахтарську з «Градів» десантники 25-ї бригади військової частини частини А1126. Згідно з повідомленням, загинув 21 боєць, у тому числі командир 2-го батальйону. Пізніше в прес-центрі АТО повідомили про загибель 10 десантників під час бою з терористами біля Шахтарська».

Агенція УНІАН повідомляє про це сьогодні, 1 серпня. Натомість агенція «Інтерфакс-Україна» інформувала сьогодні, 1 серпня, в повідомленні «Щонайменше 14 українських військових загинули при передислокації в результаті обстрілу в Шахтарську»

«За попередніми даними, 14 українських військовослужбовців загинули внаслідок обстрілу, потрапивши в засідку під час передислокації в Шахтарську (Донецька обл.). Повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» прес-офіцер штабу АТО Олексій Дмитрашківський. 

«Дані про 21 загиблого недостовірні. Цифри в даний час уточнюються. Мова поки йде про 14 загиблих, за попередніми даними. Упізнано 10 людина точно, ще четверо незрозуміло, сепаратисти це чи наші », – сказав О. Дмитрашківський. 

За його словами, в даний час ведуться переговори про передачу тіл загиблих і поранених. Прес-офіцер уточнив, що підрозділ, що виконувало передислокацію, потрапило в засідку і було обстріляно. При цьому О.Дмітрашковскій підкреслив, що «терористи також зазнали великих втрат в тому районі». 

Раніше прес-центр АТО повідомив, що «перевершуючи сили противника, використовуючи умови місцевості в населеному пункті Шахтарськ, із засідки застосували зброю по нашим військам. Підрозділи, які виконували завдання з передислокації, понесли втрати ». Тим часом, «Громадське ТБ» повідомляло про 21 загиблого десантника».

«Інтерфакс-Україна» повідомляє про це сьогодні, 1 серпня. Своєю чергою, прес-центр АТО інформує сьогодні, 1 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: 

«31 липня на північ від міста Шахтарськ відбувся бій між військовослужбовцями сил АТО та терористами. Наші бійці потрапили у засідку. Однак, незважаючи на складність ситуації вони прийняли цей вимушений бій.

На жаль українські десантники зазнали втрат. Загинули 10-ть українських бійців. Та попри це, вони дали відсіч російським найманцям.

Зараз наші бійці відведені у тил. 8 тіл вже вивезено з зони активної фази АТО. 

Вирішуються питання щодо транспортування ще двох загиблих героїв. Та це ускладнюється тим, що бойовики ведуть постійний обстріл місця бою перешкоджаючи евакуації загиблих.

Також спеціалісти сил АТО зіткнулись з проблемою ідентифікації тіл загиблих. Адже бойовики вдягнуті в українські однострої, та на них відсутні буд-які знаки розрізнення».

Прес-центр АТО повідомляє про це сьогодні, 1 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість «Громадське телебачення» повідомляло вночі 1 серпня, що бойовики-рашисти обстріляли в місті Шахтарськ на Донеччині з реактивних систем залпового вогню «Град» десантників військової частини А1126 – із 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади. Про це повідомили джерела «Громадського телебачення» з посиланням на волонтерів, які допомагають цій бригаді, а також на самих військових.

За повідомленням, 21 боєць загинув. Зокрема – командир 2-го батальйону.

Дуже багато поранених, точну кількість наразі назвати важко. Зараз їх вертольотами транспортують до Дніпропетровська.

«Щойно мені на мобільний зателефонували з підрозділу Бруно Сантоса. По них «луплять» із чотирьох сторін «Градами». Вони попрощалися. Сказали — шансів немає. Ніхто нічого їм не привіз, ніякого підкріплення та постачання не було», – повідомило джерело напередодні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів