Рашисти вбили сьогодні на Луганщині з «Града» й мінометів десятки біженців (відео, оновлено)

21:31 18 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «BBC Україна»

Про це повідомив у понеділок речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.


Відео: «Телеканал новин «24»

Як інформував сьогодні, 18 серпня, «Щоденний Львів», керівник прес-центру ОК «Північ» Анатолій Прошин повідомив у понеділок, що бойовики обстріляли на Луганщині з мінометів і «Града» колону біженців, які, відтак, горіли в автівках. Натомість речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко розповів під час брифінгу, що в результаті обстрілу колони біженців на Луганщині загинули десятки мирних жителів, серед них багато дітей.

За словами Лисенка, колона складалася із двох частин: дорослих і дітей. Тобто, як наголосив речник Інформаційного центру РНБО, діти перевозилися окремо.

Він також зауважив, що колона містила всі розпізнавальні знаки, необхідні для біженців із мирного населення. На транспорті були білі прапори та позначки, що пересувається мирне населення.

Транспорт для біженців збирали, як могли. Зокрема, вантажівки надали військові.

«Попередньо, бойовики очікували цю колону і таким чином повністю її розбомбили. Наразі не вдається підрахувати точну кількість жертв», – повідомив також Андрій Лисенко.

Він також не змін назвати точної кількості одиниць транспорту цієї колони. А на уточнююче запитання щодо кількості жертв речник Інформаційного центру РНБО відповів: «Це десятки».

Він також розповів, що інформація про виїзд біженців була поширена серед місцевого населення, тому вона не могла бути секретною. «Колону майже повністю знищили».

Це повідомлення передає у понеділок інтернет-видання «Українська правда». Натомість прес-офіцер АТО Леонід Матюхін повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна»: «Колона йшла з білими прапорами, тому терористи чітко знали, по кому стріляли. Кількість уточнюється, справа в тому, що там дуже багато людей обгоріли. Тому визначити, хто це був, буде дуже складно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів