Рада перетворює громадські організації на «іноземних агентів»

18:01 16 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: firtka.if.ua

«Іноземні агенти» будуть оподатковуватись інакше, ніж неприбуткові організації, та муситимуть у назві вказувати свій «агентський статус».

В «ухваленому» підняттям рук більшістю законі «регіоналів» Вадима Колесніченка та Володимира Олійника, що відбулося 16 січня, громадські організації, які отримують закордонні кошти, оголосять іноземними агентами. Відповідну статтю буде додано до Податкового кодексу.

Громадське об'єднання вважатиметься «іноземним агентом», якщо воно отримує для забезпечення своєї діяльності кошти або майно від іноземних держав, їхніх державних органів, неурядових організації інших держав, міжнародних неурядових організацій чи іноземних громадян, «а також бере участь, зокрема в інтересах іноземних джерел, в політичній діяльності на території України».

Об’єднання визнається таким, що бере участь у політичній діяльності, якщо воно бере участь в організації та проведенні політичних акцій, «які мають на меті вплив на прийняття рішень державними органами, зміну визначеної ними державної політики, а також для формування думки суспільства у вказаних цілях».

«Іноземні агенти» будуть оподатковуватись інакше, ніж неприбуткові організації, та муситимуть у назві вказувати свій «агентський статус».

Пропагувати свою діяльність та продукцію вони зможуть, лише вказавши, що вони є «іноземними агентами».

«Іноземні агенти» мають щомісяця подавати звіти «до уповноваженого органу з питань реєстрації» щодо персонального складу керівних органів, а також інформацію про обсяг коштів чи іншого майна, отриманих з іноземних джерел, про заплановані цілі їхнього використання та фактичне використання, про заплановані програми діяльності і про фактичну діяльність.

Про це повідомляє Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів