Путін наказав повернути Україні зброю й техніку військових частин у Криму, які не перейшли на бік Росії (оновлено, відео)

13:28 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Konstantin Sova/facebook.com

Про це заявила в п’ятницю російська інформагенція «ИТАР-ТАСС».


Відео: ТСН.ua

У її сьогоднішньому повідомленні «Москва передасть Києву озброєння, яке залишилося в частинах, котрі не перейшли на сторону армії РФ» стверджується, що Путін віддав наказ міністру оборони Росії Сєргєю Шойгу приступити до передачі Україні озброєнь і військової техніки, дислокованих у Криму і залишилися в військових підрозділах, які не перейшли на бік російської армії. Мовляв, Шойгу повідомив Путіну, що «організоване виведення підрозділів української армії, які виявили бажання продовжувати службу в Збройних силах України, завершене», а також «завершена зміна державної символіки на всіх кораблях і у всіх підрозділах, які перейшли на бік російської армії», при цьому нібито «ктів осквернення, зневажливого ставлення до державної символіки України не допущено». Шойгу.

Відтак Шойну буцімсто звернувся до Путіна: «Прошу Вашого дозволу приступити до передачі озброєнь і військової техніки України». На запитання президента він уточнив, що мова йде «і про корабельний склад, і про авіацію».

Натомість Путін начебто наказав: «Згоден, виконуйте». 

А невдовзі російська інформагенція «ИТАР-ТАСС» поширила в п'ятницю ще одне повідомлення – мовляв, повідомило джерело в Міноборони РФ розповіло, що «Росія передасть Україні близько 350 одиниць озброєння і військової техніки в результаті інвентаризації майна Криму». У цьому повідомленні мовиться також:

«Росія зацікавлена у вивезенні на територію України української бронетанкової техніки, що залишилася в Криму. В результаті інвентаризації військового майна Республіки Крим російська сторона готує до передачі близько 350 одиниць бронетанкової та автомобільної військової техніки», –повідомило РИА Новости джерело в Міноборони РФ.

За його словами, в основному, це ще радянська техніка 70-х років випуску, яка не має перспектив застосування в Збройних силах РФ. «Утилізація техніки, а тим більше її відновлення або модернізація не мають сенсу через неефективність та дорожнечу», – вказало джерело.

Раніше президент Росії віддав наказ почати передачу Україні озброєння і військової техніки з кримських частин, які не перейшли на бік російської армії. Він також закликав поставитися з повагою до вибору тих українських силовиків, які вирішили повернутися з Криму в Україну».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів