Путін «записав» до самооборони Криму його кожного 50-го мешканця

17:21 4 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Тим часом московське видання пише у вівторок: «Попри заяви, що в Криму на вулицях російських військ немає, наявна в розпорядженні цих «сил» зброя й бойова техніка має чітку національну приналежність».

Путін заявив сьогодні, 4 березня, на прес-конференції в Ново-Огарьово під Москвою, що в Криму російських військових поза межами їх постійної дислокації на базах Чорноморського флоту нібито немає, а контролюють півострів начебто його «загони самооборони», до складу яких входять начебто 22 тисячі осіб. Повідомляючи про це у вівторок, «Еспресо.TV», зауважує, що в такому разі в цих загонах повинен бути кожен 50-й мешканець півострова. 

Бо, як свідчать нескладні підрахунки, населення АРК разом із Севастополем становить близько 2,2 млн. осіб. Від цієї кількості віднімаємо 243 тисяч кримських татар, майже 500 тисяч пенсіонерів, а також дітей і підлітків. Залишається близько 1,2 млн. людей. Отже, виходить, що 22 тис. осіб – це фактично кожен 50-й мешканець Криму, причому – включно зі жінками.

Тим часом московське видання «The New Times» пише у вівторок: «Попри заяви російського президента Путіна, що в Криму на вулицях російських військ немає, наявна в розпорядженні цих «сил» зброя й бойова техніка найчастіше має досить чітку національну приналежність». Російське видання цитує також експертів, які проаналізували світлини із Криму:

«Тут все однозначно: перед нами позашляховик ГАЗ-2975 «Тигр» вартістю $60 тис., поставки якого здійснювалися винятково для російської армії. Більше того, на номерному знаку видний код військового автомобільного номера — 21 (Північно-Кавказький військовий округ).

Ще один, на думку експерта, доказ російської приналежності «увічливих людей»: на «Тигрі» праворуч видний значок гвардійської дивізії, який, імовірно, забули закамуфлювати. Сам «Тигр» - нова модель, уперше показана масовому глядачеві на ювілейному параді 9 травня 2005 року.

Перед нами снайперська гвинтівка, яку на перший погляд можна поплутати з югославською «Заставою». Однак це самозарядна модифікація Драгунова, причому судячи зі свольної коробки й пневматичному прикладу — новітня модифікація, що офіційно надходила на озброєння тільки російським силовикам.

Цікаво також, що ці «ввічливі люди» носять зброю не за російськими правилами, а скоріше за натовськими стандартами. Наприклад, зброя спрямована стволом униз, а людей на задньому плані поклав ствол на лікоть, що, насамперед, характерно для американської і європейської армій. На думку експерта по зброї, це результат впровадження в окремих російських спецпідрозділах нових західних методик».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів