Путін вимагає негайне відведення українських силовиків від населених пунктів Донбасу (відео)

16:16 3 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Президент РФ також зажадав у середу, аби наша авіація припинала знищувати російських окупантів.


Відео: ТСН

Президент Росії Путін заявив сьогодні, 3 вересня, що він погодив із Главою України Петром Порошенко план дій з урегулювання ситуації в нашій країні. За його словами, цей план складається з семи пунктів:

«Для припинення кровопролиття й стабілізації обстановки на Південному Сході України вважаю, що протиборчі сторони повинні негайно узгодити та скоординовано здійснити наступні дії. Перше – припинення активних наступальних операцій збройних формувань ополченців Південого-Сходу України на донецькому і луганському напрямках».

Друге – відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, яка виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню. Третє – передбачити здійснення повноцінного та об'єктивногоміжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки.

Четверте – виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту. Далі – організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою «всіх на всіх» без будь-яких попередніх умов.

Шосте – відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу – Донецьку та Луганську області. І, нарешті, сьоме – забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури.

Цю заяву Путіна передає в середу російська інформаційна агенція «ИТАР-ТАСС».

Як інформував «ЩЛ», прес-секретар Путіна – Дмітрій Пєсков – заявив сьогодні, 3 вересня, що президенти України й Росії «не домовлялися про припинення вогню в Україні, оскільки РФ – не сторона конфлікту», однак його бос своїми вимогами засвідчує якраз протилежне.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів