Путін вважає, що частина України повинна належати Росії

18:47 10 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Про це заявив радник президента РФ у 2000-2005 роках Андрій Ілларіонов.

В інтерв'ю «Українській правді» він сказав із цього приводу наступне:

«Ставлення російського керівництва до України базується на тому уявленні, про яке Володимир Путін сказав кілька років тому. Зовні це виглядало як випадкова обмовка, а насправді, звичайно, це був свідомий вчинок. Він заявив, що Україна не має тривалої історії власної державності, і значна частина української території насправді є російськими територіями, які дісталися Україні необгрунтовано. «Половина України – це Росія», щось типу того... Частково ним визнається незалежність держави Україна, але внутрішнє відчуття великої несправедливості, пов'язаної з тим, що, принаймні, частина території України мала б належати Росії, незримо присутня».

Ілларіонов пояснив також спроби Путіна примусити Україну до вступу в Митний та Євразійський союзи:

«Якщо неможливо взяти реванш політичним чином, то наступають дії економічного характеру. Це інстинктивне, майже неусвідомлене бажання відновити, реконструювати Радянський Союз. Водночас це не означає бажання відновити Радянський Союз в тому вигляді, в якому він був станом на 1991 рік. Ці люди чудово розуміють, що таке більше неможливо. Але який саме новий Радянський Союз вони хочуть, ще самі до кінця не знають. Вони хочуть відновлення впливу, контролюючого центру – і використання цього впливу для свого існування.У їх баченні світ складається з різноманітних блоків – явних чи неявних. Радянський Союз у цьому випадку був явним блоком».

Як повідомляв «Щоденний Львів»учора радник президента Росії Сергій Глазьєв погрожував, що у разі неприєднання України Митного союзу його країни – члени можуть ввести візовий режим з нею.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів