Путін відкликає з України спецпризначенців ГРУ – замінює їх найманцями, – військовий експерт

15:09 19 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про цю ротацію російських диверсантів на сході нашої країни повідомив у понеділок керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Як передає сьогодні, 19 травня, агенція УНІАН, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок на прес-конференції: «З початку травня ми спостерігаємо ротацію у складі бойовиків (на сході України. – Ред.), відзивають представників спецпідрозділів ГРУ (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил РФ. – Ред.) і на їх місце прибувають найманці, в основному також військовослужбовці російської армії, які служили в загонах спеціальногого призначення, мають досвід бойових дій, у першу чергу на Кавказі».

На думку Тимчука, «проведенням такої ротації Кремль підстраховується, забезпечує собі прикриття від ідентифікації діючих військовослужбовців російської армії». військовий експерт також зазначив:

«Після псевдореферендуму 11 травня ми констатували різке зниження активності мережі ГРУ, яка координувала сепаратистів. Ми вважаємо, що Кремль зараз вирішив відкласти операцію, хоч залишається вірогідність вторгнення Росії, поки є війська на кордоні.

Кремль не може забезпечити скоординовані дії сепаратистів по всьому Донбасу, все пускається на самоплив. Місцеві сепаратисти продовжують одержувати підтримку зброєю, фінансуванням, але якщо раніше був керований хаос, то зараз він стає некерованим. Для Москви зараз сама мета – це зрив виборів, дестабілізація ситуації в регіоні».

Як інформував «Щоденний Львів», Дмитро Тимчук повідомив також сьогодні, що в терористів на сході України – паніка через гостру нестачу кадрів, й що вони спантеличені відкладенням вторгнення військ Росії в Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів