Путін убив Качинського, щоб напасти на Україну, - екс-глава МВС Польщі

14:02 2 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Польська національна еліта загинула, бо Путін готувався до агресії, переконаний екс-міністр внутрішніх справ Польщі, колишній голова Служби контррозвідки, голова парламентської комісії з розслідування Смоленської катастрофи Антоній Мацеревіч.

У своєму виступі в польському місті Рибнік голова парламентської комісії з розслідування Смоленської катастрофи, екс-міністр внутрішніх справ Польщі Антоній Мацеревіч розповів про причини вбивства росіянами польського президента Леха Качинського під Смоленськом 10 квітня 2010 року, повідомляє Polska Times.

"Агресія Росії не повинна нікого дивувати. Польська національна еліта загинула тому, що Путін готувався до агресії, а наші політики цього не бачать. Замість того, щоб підтримати Качинського, які б упущення він не скоював, вони віддали його життя в руки Росії, в турботливі руки офіцера КДБ. А потім віддали йому слідство", - заявив Мацеревіч.

Політик упевнений, що якби свого часу до президента Качинського прислухалися, сьогодні світ би не бачив те, що відбувається в східній Україні. "Нинішня політика польського уряду загрожує існуванню Польщі в контексті подій в Україні".

Мацеревіч оприлюднив відео, показане в ефірі російського телебачення в день катастрофи 10 квітня. Відео було зроблено офіційним російським інформаційним агентством "РИА Новости". У 7-секундному фрагменті показана реконструкція вибуху літака над землею.

"Скільки разів ми чули, що не було ніякого вибуху, що пілоти хотіли вбити себе і свого президента. Це відео надійшло до мене півроку тому. Два місяці тому Путін розпустив" РИА Новости "і звільнив 2000 осіб. Я сподіваюся, що не через мене", - сказав Мацеревіч.

Про це повідомив Gordonua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів