У Держдумі Росії запевняють, що не готують позапланове засідання щодо України (оновлено)

19:24 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: siver.com.ua

Про це повідомив у середу співробітник апарату нижньої палати парламенту РФ.

Агенція УНІАН інформує сьогодні, 23 липня, в повідомленні «У Держдумі РФ спростували, що готують позапланове засідання щодо України»:

«У Держдумі РФ спростували інформацію про підготовку позапланового засідання щодо України. Про це УНІАН повідомили у Держдумі.

«Робота з підготовки позапланового засідання Держдуми не ведеться», – сказав співробітник апарату Держдуми РФ. Крім того, депутат Держдуми від ЛДПР Роман Худяков, відповідаючи на питання УНІАН про підготовку такого засідання, сказав: «Мене не інформували, але якби ця інформація відповідала дійсності, я б про це знав». 

Сьогодні низка українських ЗМІ, посилаючись на джерела у нижній палаті російського парламенту, повідомили, що депутати Держдуми РФ, які перебувають у плановій відпустці, в екстреному порядку з'їжджаються до Москви для участі у позаплановому засіданні через ситуацію на сході України. За словами джерел, який документ планують розглянути російські депутати, наразі невідомо, зрозуміло лише те, що у вищому керівництві Росії «щось задумали» стосовно ситуації на сході України, оскільки мають намір провести позапланове засідання Держдуми РФ».

Зокрема, агенція «Укрінформ» інформує сьогодні, 23 липня, в повідомленні «Путін скликає екстрене засідання Держдуми по Україні, – джерело»:

«Депутати Державної Думи РФ, які наразі перебувають у плановій відпустці, в екстреному порядку з'їжджаються до Москви для участі в позаплановому засіданні через ситуацію на сході України. Про це в середу Укрінформу повідомило джерело в Держдумі.

«Можливо, завтра щось буде. Зараз це питання вирішується. Щось намічається, тому що багато депутатів приїжджають, ймовірно, для кворуму. Багато депутатів прилітають ... і вони вже сьогодні мають бути в Москві», – сказав він.

За словами співбесідника агентства, який саме документ планують розглянути російські депутати, поки невідомо. Як зазначає джерело, зрозуміло лише те, що у вищому керівництві Росії «щось задумали» відносно ситуації на сході України, раз мають намір провести позапланове засідання Держдуми РФ.

«Взагалі, щось планується, але поки це не афішується, тому що ще немає відмашки з Кремля, але зрозуміло, що щось затіяли. І про що говоритиметься в документі, який планується розглянути, наприклад про введення до України російських миротворчих військ або ще про щось, до кінця поки не вирішено», – підкреслило джерело. 

Раніше інтернет-ресурс «LB.ua» із посиланням на джерело, близьке до Держдумі РФ, повідомив, що Кремль спробує легалізовувати терористів на сході України («ДНР» і «ЛНР») як політичний суб'єкт. Для цього нібито планується 23 липня провести спільне засідання обох палат парламенту РФ, на якому Путін «може оголосити якісь серйозні ініціативи» щодо ситуації на сході України.

За інформацією джерела LB.ua, керівництву України, ймовірно, буде оголошено ультиматум з вимогою припинення вогню і початку переговорів у форматі Україна-Росія-«ДНР» і «ЛНР», і таким чином Росія спробує легалізовувати терористів як політичного суб'єкта. Якщо Україна не погодиться, Путін, на думку співбесідника «LB.ua, може прийняти рішення про введення російських військ до України під виглядом «миротворців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів