Путін - щезне, і Росія перестане бути імперією, - Саакашвілі

15:53 26 вересня 2013 р.

Фото до новини

Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі під час виступу на Генасамблеї ООН розкритикував дії Росії щодо сусідів, зокрема, України.

"Ви думаєте, що поразка на виборах сил Помаранчевої революції в Україні пом’якшила політику Кремля щодо цієї країни? Навпаки. Уряд Віктора Януковича перебуває під постійними атаками, проти України провели комерційну війну напередодні європейського саміту у Вільнюсі, і російські чиновники тепер відкрито говорять про розділення цієї нації», – сказав грузинський президент.

За словами Саакашвілі, Росія не зацікавлена у стабільності в сусідніх державах й сприяє напруженості на їхніх територіях. «Вона відкидає ідею сильної влади у Грузії, України та Молдови, навіть якщо ті намагаються дружньо ставитися до її інтересів», – сказав президент Грузії.

Під час свого виступу Саакашвілі зокрема зазначив, що пишається підсумками свого президентства. Він також висловив сумніви щодо того, що грузинсько-російські відносини налагодяться після приходу нової влади.

Окрім того, грузинський президент заявив, що Володимир Путін «через кілька років зникне з російської політики». «Ніхто не знає, буде цей процес мирним чи насильницьким, чи буде його послідовник націоналістом чи лібералом (а може і тим, і іншим), але важливо те, що Росія після цього вже не буде імперією – вона буде нормальною державою», – додав Саакашвілі.

Російська делегація залишила залу засідань Генеральної асамблеї ООН під час виступу президента Грузії. За словами представника російського МЗС, це було зроблено на знак незгоди з деякими тезами виступу грузинського лідера.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін пізніше заявив, що грузинський президент повинен «перевірити своє психічне здоровʼя», і назвав виступ Саакашвілі «не просто русофобським, але й неправославним». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

radiosvoboda.org

 

новобудови Львів