«Путін розповів про свою мрію підкорити світ, розпочавши з України», – експерт

23:28 18 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Це особливо підкреслив, коментуючи підсумки 18 березня, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук розпочав сьогодні коментувати підсумки 18 березня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» традиційно – «з поганого:

1. Це війна. Вторгнення військ Путіна в Україну підійшло до страшного і, на жаль, закономірного апофеозу: у Криму росіяни і їх шавки – поліцаї з т.зв. «Самооборони» – вбивають українців. Сьогодні в Сімферополі один український військовий убитий, двоє були поранені.

Як би Кремль не прикривав далі свої шалені авантюри, сьогодні стало ясно остаточно: це війна, і ніяких інших визначень, що відбувається бути не може. На нас напала Росія, і наших солдатів, які до останнього залишаються вірними Присязі, вбиває Росія.

Я раніше писав, що це – не війна росіян проти України, а війна лише Путіна проти України. Я змушений з гіркотою визнати: я помилявся. Війну проти України почали ведені Путіним росіяни, їх руки вже в нашій крові – це незаперечний факт.

За словами Путіна, 95% росіян підтримують його прагнення «захищати співвітчизників» за всяку ціну. Тобто 95% виступають по суті за те, щоб Україна втопити в крові, інакше я цих соціологічних даних не розумію.

Перед нами – ворог. Хто б мені що ні доводив – але це ворог. Можете мене переконувати, що у Путіна гарні оченята, а в Росії – чудові берізки, але я бачу нового Гітлера і новий Рейх. Всі дискусії з цього приводу вважаю недоречними.

Ми повинні захищатися і своїми грудьми закрити безхребетну Європу – поки вона підраховує збитки від можливої сварки з РФ. Схоже, в цьому і полягає наша трагічна місія.

Міноборони України офіційно дозволив військовим в Криму застосовувати зброю. Це дуже важке рішення, оскільки результати непередбачувані.

Але мова йде про армію – людей, яким країна дала в руки зброю, і котрі повинні бути здатними захистити і себе, і народ. А отже – це рішення вірне. Питання тільки в тому, чим ми зможемо і будемо допомагати нашим хлопцям, які стоять на своїх форпостах серед океану ненависті.

2. Український військовий був убитий негайно після того, як кривавий маніяк Путін розповів про свою мрію підкорити світ, розпочавши з України. «Ми явно зіткнемося в зовнішнім протидією, але ми повинні для себе вирішити, чи готові ми відстоювати свої інтереси або будемо вічно їх здавати, відступати невідомо куди», – підкреслив Путін.

Це – виклик не тільки Україні. Це – оголошення війни всьому цивілізованому світу. 

Волею долі ми – перші, кого замотує під свої катки путінська військова машина. Чим раніше інші зрозуміють, що зупинити цих параноїків зі Сходу – це спільний святий борг, тим краще для планети. І для України.

3. Віце-прем'єр РФ Рогозін придумав ще один привід для війни з Україною. Ці покидьки набили своїм спецназом і агентурою ФСБ Придністров'я, звідки ті роблять свої вилазки в Україну.

Наші прикордонники і спецслужби поставили їм заслін. Тепер Рогозін істерить: мовляв, Україна «влаштувала блокаду Придністров'ю».

20 березня – нарада уряду РФ з цього питання. Підсумок ясний заздалегідь: Україну ще й з цього приводу оголосять злочинницею. Немає межі російській підлості й мерзоті.

З хорошого:

На тлі вищесказаного якось немає ніякого оптимізму. Але спробую.

1. Євросоюз не визнає анексію Криму і Севастополя Росією, – про це йдеться в спільній заяві президентів Ради ЄС Германа Ван Ромпея та Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу. Хоч тут Європа проявила позицію. Хоч тут не сунули ніж у спину.

Сам термін «анексія» з вуст європейців на адресу Росії – як для них, серйозний подвиг. Спасибі їм хоч за це.

2. Якщо Москва підтримає «націоналізацію» українського майна у Криму, то Київ буде домагатися відшкодування збитків за рахунок її майна – як в Україні, так і в Європі. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

При цьому добра, але хитра людина з українським прізвищем Петренко ненароком зронив, що російський «Газпром» має дуже багато об'єктів на території Європи. Без коментарів.

3. Дефіцит бюджету Криму з урахуванням соцвиплат колосальний. Про це розповів колишній в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський. «Розрив між грошима, які йдуть до Криму і з Криму, становить порядку 12-13 млрд. гривень (близько 1,4 млрд. доларів)», – зазначив він.

Те, що кримські сепаратисти виявилися запеклими паразитами, об'їдають Україну, і Путін тепер намагається звалити їх на шию російських платників податків – втіха слабка. Це ми, власне, і раніше знали. Але любити від цього Крим, як частина нашої України, не переставали.

У цілому ж після сьогоднішніх подій у мене тільки одне побажання на день прийдешній. Але оскільки це щире, але не дуже благочестиве побажання стосується життя і здоров'я деяких покидьків з числа «братнього народу», то з поваги до християнської моралі я його не озвучу. Скажу просто: нехай все буде добре.

Натомість «Espreso.tv» інформує у вівторок у публікації «Путін висунув Україні нові територіальні претензії та заявив, що українців не існує»:

«В своїй промові з приводу анексії Криму президент Росії натякнув, що Москва може піти далі. Під час промови з приводу «вступу» Криму до складу РФ Володимир Путін заявив, що у 1918 році, після розпаду Російської імперії, більшовики «з одним їм відомих міркувань передали Українській Союзній Республіці території, що належали Росії».

З огляду на нинішні обставини це можна тлумачити в термінах якщо не декларації намірів, то, як мінімум, завуальованої погрози подальшого порушення територіальної цінності України. Виправдовуючи російську агресію, Путін заявив, що в Криму усе просякнуто російською гордістю.

«Щоб зрозуміти, чому кримчани зробили вибір на користь Росії, потрібно знати історію Криму. В Криму все просякнуто нашою гордістю, там і Херсонес, де хрестився князь Володимир», – заявив Путін, приєднавши до «славної історії Росії» київського князя. Також Путін заявив, що у Криму буде три державні мови.

Провину за ситуацію у Криму Путін поклав на Микиту Хрущова, який прийняв одноосібне і кулуарне рішення про передачу Криму Україні. «Що рухало Хрущовим? Бажання заручитися підтримкою української партноменклатури чи почуття вини за репресаії, які він організовував в Україні? Хай з цим розбираються історики», – заявив Путін. 

Також президент Росії заявив, що українці, в тому числі і російськомовні, дуже страждали від перманентної політичної кризи. »Людям остогидла постійна зміна президентів в Україні», – заявив Путін. Він також зазначив, що Росія визнавала Крим частиною України, але зараз в Україні до влади прийшли «послідовники Бандери» і відмовитись від допомоги кримчанам «було б зрадою».

Путін також заявив, що не скористався отриманим правом задіяти збройні сили проти України. За словами Путіна, він не вводив війська до Криму, оскільки «вони там і так були за міжнародним договором».

«Росія навіть не досягла їхньої граничної чисельності», – зазначив Путін. Також російський президент висловив подяку народу Китая за зважену позицію по Україні, а також висловив сподівання, що Росію зрозуміють німці.

На думку Путіна, Німеччина повинна зрозуміти приєднання Криму до Росію, оскільки Росія дозволила воз'єднання Німеччини. Крім того він заявив, що росіяни та українці – це один народ, а «Киев – мать городов русских». 

На завершенні Путін закликав Федеральні збори прийняти Крим і Севастополь в склад РФ «Я вношу до Федеральних зборів і прошу розглянути конституційний закон про входження до Російської Федерації двох нових суб’єктів Республики Крим и города Севастополя», – заявив Путін».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів