Путін продовжує абсурдно проголошувати частину українських земель російськими

19:00 24 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.t

Президент Росії блефував у п’ятницю, що нібито «в 1922 році частина земель Російської Федерації, історично званих Новоросією, були передані Україні для того, щоб підняти процентне співвідношення пролетаріату в цій країні».

Президент Росії Путін зокрема заявив сьогодні, 24 жовтня, на засіданні клубу «Валдай» в Сочі: «Україна – досить таке складносурядне державне утворення. Але так склалося, і ми виходимо з історичної даності».

У той же час президент РФ сказав, що він нібито ніколи не піддавав сумніву ту обставину, що Україна є сучасною, повноцінною, суверенною європейською державою. Однак Путін також заявив ось яку цілковиту маячню:

«Інша справа, що історія формування України в її сьогоднішніх кордонах – це досить складний процес. А ви що, хіба про це не знаєте?

У 1922 році частина земель Російської Федерації, історично званих Новоросією, були передані Україні для того, щоб підняти процентне співвідношення пролетаріату в цій країні. А в 1954 році Хрущов чомусь прийняв рішення передати Крим в України, зроблено це було з порушенням навіть радянського закону. Що стосується Заходу України, то після Другої Світової війни частина території була «прирізана» до України».

Інтернет-видання «Українська правда», яке цитує в п’ятницю цю маячнюпрезидента Росії, додає: «При цьому Путін зазначив, що поважає суверенітет України і розраховує на нормалізацію російсько-українських відносин і на їх розвиток». 

Ремарка «Щоденного Львова»: По-перше, левова частка тих земель, які імператриця Катерина ІІ прозвала «Новоросією», були перед цим Вольностями (тобто територіями) Війська Запорозького Низового, осередок Кальміуської паланки (адміністративної одиниці) якого – Домаха – був розташований на теренах теперішнього міста Маріуполь. По-друге, «частиною земель Російської Федерації» ці терени ніколи не були. По-третє, не частина земель Російської Федерації була нібито передана Україні у 1920 році, а навпаки – смуга наших земель від Стародуба до Таганрога була анексована в 1920-х роках до складу РФ.

Як інформував «Щоденний Львів», Путін лякає війною або локальними конфліктами – якщо не врахують інтереси Росії в Україні, а також зажадав, щоб Україна зреклася аеропорту Донецька, бо, за його словами, «в ополченців там сім'ї проживають».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів