Путін послав свою армію в Україну для уникнення Майдану в Росії, – політолог

20:15 20 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: «East News»

Провідний науковий співробітник Московського Центру Карнегі Лілія Шевцова назвала три причини, через які президент РФ нацькував на нас вояків, котрі відпороли розпізнавальні знаки на виданій їм формі й називають себе «ополченцями».

Для президента Росії Путіна Україна є експериментальною платформою для випробування створеного ним режиму. Про це у своїй статті у виданні «Новое время» заявила російський політолог, доктор історичних наук, провідний науковий співробітник Московського Центру Карнегі Лілія Шевцова, 

Політолог дійшла висновку, що однією з головних причин, з яких Путіну потрібна Україна, є недопущення Майдану в Росії. Адже після свого повернення до влади російський президент, пам'ятаючи мітинги на площах Болотній та Сахарова у 2011 році, створив у країні автократію. Випробувати її він вирішив на Україні.

«У його руках була готова кувалда, і він заніс її в повітря – але до цього часу Росія вже заспокоїлася. Люди пішли на кухні, злякалися, в'язні Болотної опинилися у в'язниці. Меншість була деморалізована. У нього зник привід застосувати кувалду. І тут включається Майдан, на який він зміг цю кувалду опустити. Насамперед для того, щоб в Росії Майданів таких не допустити», – вважає Лілія Шевцова.

Другою метою Путіна є утримання «легітимізації християнства та російської держави». «Якщо українці підуть з-під його пахви, Росія втратить підставу, у неї не буде історичної легітимації. Тому що Росія через всіх своїх царів, генсеків, пострадянських лідерів вела літочислення від Києва. Ви, українці, забираєте Київську Русь, розумієте?», – наголошує політолог.

Ще одним фактором є те, що, за словами експерта, насправді Путіна в Росії не люблять – затятих путіністів у країні лише 15-17%. Але після анексії Криму він перетворив себе на військового президента і не може цього вже змінити.

«Путін може правити в сучасній Росії, де всі проблеми виходять на перший план, економіка розсипається, і народ незадоволений, – тільки закривши вікна, зацементувавши двері і мобілізувавши російське населення за рахунок військово-патріотичної риторики», – підсумувала Шевцова, яку цитує сьогодні, 20 листопада, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» з посиланням на видання «Новое время».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів