Путін перекидає в Донецьк і на південь Донеччини підрозділи з Ростовської області, – РНБОУ (відео)

14:00 29 жовтня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 29 жовтня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 29 жовтня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони повідомляється також: «Дані розвідки свідчать, що 2 листопада на територіях, контрольованих бойовиками, насамперед, в Донецьку та його околицях готується серія масштабних провокацій з людськими жертвами. Отримано дані, що бойовики на свої танки наносять маркування та надписи НГУ та ЗСУ».


Відео: «Ukraine Crisis Media Center»

У сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України повідомляється: 

«Ситуація в зоні АТО

Терористи та російські військові продовжують систематично порушувати умови Мінських домовленостей та завдавати вогневих ударів по підрозділам сил АТО. Наші військові ведуть активну оборону, успішно відбивають напади та знищують вогневі точки ворога у випадках, де це не несе загрози мирним мешканцям. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

За минулу добу загиблих серед українських військових немає. Поранено – одного військовослужбовця.

Зокрема, протягом минулої доби 6 разів з гранатометів і стрілецької зброї обстріляно позиції українських військових на території аеропорту Донецька. На півдні, у районі Маріуполя терористи з мінометів обстріляли наші позиції неподалік сіл Гнутове та Черненко; біля с. Павлопіль  – з «Градів» і танків.

Ситуація у самому Маріуполі залишається контрольованою, міські служби працюють у штатному режимі. У Волноваському районі біля с. Миколаївка терористи двічі обстріляли наших військових з артилерії; поблизу с. Березове, Славне Мар’їнського р-ну – з мінометів та танків. Біля смт Чорнухине наші військові відбили атаку терористів на  взводний опорний пункт, бойовики зазнали втрат і відступили.

За оперативними даними, зафіксовано зростання активності бойовиків та російських військ напередодні так званих виборів, які терористи планують організувати 2 листопада.

Здійснюється перекидання російських підрозділів з Ростовської області в райони Донецька та на південь області. Особовий склад росіян отримав наказ здати всі особисті речі, у т.ч. документи, шеврони тощо. Зафіксовано прибуття двох колон техніки та особового складу, одягненого у козачу форму.

Дані розвідки свідчать, що 2 листопада на територіях, контрольованих бойовиками, насамперед, в Донецьку та його околицях готується серія масштабних провокацій з людськими жертвами. Отримано дані, що бойовики на свої танки наносять маркування та надписи НГУ та ЗСУ.

Бандугрупування ДНР та ЛНР для здійснення провокацій замовили пошиття та вже передали в користування понад 3 тисяч одиниць форменого обмундирування Національної гвардії України. На непідконтрольні території прибувають журналісти російських ЗМІ для висвітлення ходу незаконного опитування 2 та 9 листопада. Ми хочемо попередити громадян, що участь у так званих виборах може бути небезпечною для життя, оскільки є високою ймовірність терактів у місцях, де відбуватиметься голосування.

Упродовж доби зіткнень з російськими диверсантами поза межами АТО не було. Водночас, прикордонники фіксують факти активної повітряної розвідки на кордоні. Зокрема, вчора навпроти ділянки «Мілове» зафіксовано політ вертольоту Мі-24 ЗС РФ вздовж лінії кордону без порушення повітряного простору України та політ вертольоту Мі-8 навпроти ділянки «Білолуцьк» Луганської області. Застосування безпілотників зафіксовано двічі: в районі н.п. Сартана під Маріуполем, а також на ділянці відділу прикордонної служби «Червоний Чабан» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Силові підрозділи здійснюють заходи з недопущення терористів на території поза межами АТО. Вчора на контрольному посту «Максимільянівка» у Донецькій області був затриманий громадянин України, у якого було виявлено посвідчення так званої ДНР з позначками «самооборона» та «артилерія». Затриманого передано до контррозвідки для з’ясування обставин.

Також біля Маріуполя прикордонники виявили автомобіль Daewoo Lanos, яким керував громадянин України. В багажнику авто знайдено другий комплект реєстраційних номерів, а в салоні автомобіля – 10 тисяч доларів США. Під час перевірки був встановлений зв’язок даного громадянина із незаконними збройними формуваннями, що діють в Донецькій області.

Силами Укроборонпрому за минулу добу було відремонтовано та повернуто до лав 3 танки, 2 БМП та БТР-3.

Ситуація у населених пунктах зони АТО

У Донецьку учора у другій половині дня терористи здійснювали артобстріли Куйбишевського та Київського районів. Внаслідок влучення снаряду повністю зруйновано будинок за адресою: вул. Райдужна, 56, загинув мирний житель.

Учора комунальники міста оперативно підключилиелектричну підстанцію«Гілка», знеструмлену через обстріли бойовиків.Наразівідновлено електропостачання у понад 5 тисяч абонентів Київського району. Також бригади «Донецькобленерго»та «Енерговугілля» продовжують ремонт та заміну ліній електропередачі, пошкоджених внаслідок бойових дій.

На даний час відсутнє електропостачання у селищі Трудівське Петровського району, у 17 багатоквартирних житлових будинках та близько 1,5 тисяч приватних будинків селища Жовтневий у Куйбишевському районі, у майже 300 будинках приватного сектору мікрорайону Привокзальний у Київському районі.

На Луганщині представники бойовиків розсилають органам місцевого самоврядування вказівки, використовуючи при цьому видозмінені бланки райдержадміністрацій. Зокрема, одне з таких розпоряджень, яке надійшло з окупованого Слов’яносербська, було знайдено у звільненому від бойовиків селищі Кримське Новоайдарського району. У листі йдеться про намір терористів перереєструвати суб’єкти господарювання всіх форм власності».

Про це повідомляється в середу на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Як інформував «Щоденний Львів», співголова Громадянської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив у середу, що на Луганщину вдерлися з Росії ще до 60 танків, а також додав: «За даними, які ми отримали з джерела, близького до керівництва бойовиків, вони планують наступ 4 листопада, після «місцевих виборів» у «республіках».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів