Путін погрожує війною та локальними конфліктами – якщо не врахують інтереси Росії в Україні (відео)

16:55 24 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: smoliarm.livejournal.com

Президент РФ заявив у п’ятницю, що, за його словами, «зміна світового порядку, а явища саме такого масштабу ми спостерігаємо зараз, як правило, супроводжувалася якщо не глобальною війною, то ланцюжком інтенсивних локальних конфліктів».


Відео: ТСН

Президент Росії Путін заявив у п’ятницю, що, за його словами, «сьогодні відбуваються зміни світового порядку, які загрожують локальними конфліктами або війною. Він також закликав на завершальній пленарній сесії XI засідання Міжнародного дискусійного Клубу «Валдай»: «Не будемо забувати уроки історії. По-перше, зміна світового порядку, а явища саме такого масштабу ми спостерігаємо зараз, як правило, супроводжувалася якщо не глобальною війною, то ланцюжком інтенсивних локальних конфліктів. Світова політика – це, насамперед, питання війни і миру, економічного лідерства, гуманітарної сфери, включаючи права людини».

Про це повідомила сьогодні, 24 жовтня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1». Натомість інтернет-видання «Українська правда» передає в п’ятницю:

«Росія не прагне відновити свою імперію за рахунок сусідів, але якщо і її інтереси не будуть враховані, то буде важко утримати світовий порядок. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на засіданні дискусійного клубу «Валдай» у п'ятницю.

Путін запевнив, що «Росія не вимагає собі ніякого особливого, виняткового місця в світі». «Ми не збираємося сколочувати якісь блоки. Не мають під собою підстав і твердження, що Росія намагається відновити якусь свою імперію, робить замах на суверенітет сусідів», – заявив Путін.

Він жорстко звинуватив Захід, і в першу чергу США, в нехтуванні світових правил і міжнародного права, спробі нав'язати світові тільки свої інтереси і навіть підтримці тероризму. Путін також поскаржився вчергове на те, що з Росією не стали навіть говорити, коли Україна та ЄС вирішили підписати двосторонню угоду про асоціацію.

У той же час, він також вважає винним в дестабілізації України Захід, який, за його словами, довів країну «до державного перевороту» після відмови Януковича підписати асоціацію. «Вкинули країну в хаос, в розвал економіки і соціальної сфери, в громадянську війну з величезними жертвами. Навіщо?», – запитав Путін.

«Мабуть ті, хто ляпає кольорові революції, вважає себе геніальними художниками і ніяк не можуть зупинитися», – додав президент».

Про це повідомляється сьогодні, 24 жовтня, на сайті інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів