Путін заздрісно критикує договір про ЗВТ між Україною та ЄС

12:17 4 вересня 2013 р.

Україна після укладення договору з Євросоюзом повинна буде запровадити європейські стандарти технічного регулювання, до чого Росія не готова.

Президент РФ Володимир Путін передбачає появу проблем для Москви та Києва у разі укладення договору про зону вільної торгівлі України з Євросоюзом.

"Що стосується інтеграційних процесів, ми маємо тут ставитися з повагою до України. Якщо Україна вважає, що їй треба і доцільніше укладати, скажімо, договір про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, значить, так тому й бути. Але ми бачимо тут певні проблеми для нас і для них", - заявив В.Путін в інтерв'ю Первому каналу (РФ) та агентству Associated Press, розміщеному на сайті Кремля.

Він зазначив, що у разі укладення такого договору Україна візьме на себе додаткові зобов'язання щодо зниження митного захисту.

"Коли обнуляються мита, з'являється товар іноземного виробництва на українському ринку, а свої ж підприємства працюють, куди ж свій товар дівати? У нас є побоювання, що його витискатимуть на наш ринок, на ринок Митного союзу Росії, Казахстану та Білорусі. Але ми так не домовлялися, це створюватиме проблеми для нашої економіки", - сказав В.Путін.

Крім того, нагадав глава держави, Україна після укладення договору з Євросоюзом повинна буде запровадити європейські стандарти технічного регулювання.

"Вони (стандарти - ІФ) хороші, але вони дуже жорсткі. І щоб підприємства так працювали, за цими регламентами, необхідні інвестиції багатомільярдні, час потрібен. Сумніваюся, що це можливо зробити відразу. А доки це робитимуть, багато підприємств уже розоряться або, знову ж таки, виштовхуватимуть товари на наш ринок. Ми будемо вимушені закриватися, ось у чому проблема", - сказав В.Путін.

Він наголосив, що у Росії та України глибока виробнича кооперація, яку може бути порушено.

При цьому В.Путін наголосив, що Росія і сама провадить переговори з Євросоюзом. Він зазначив, що європейці стають дуже жорсткими, коли сідають за стіл переговорів.

"Тому мені здавалося, що якби у рамках єдиного такого економічного простору разом визначили б якісь принципи, то розмовляти, скажімо, європейцям із нами в складі Росія - Україна - Казахстан - Білорусь було б набагато складніше, ніж поодинці з кожним, тим паче у відносинах безпосередньо лише з однією Україною", - сказав В.Путін.

При цьому він заявив про необхідність дочекатися вибору українського керівництва й наголосив, що Росія поставиться до нього з повагою, хоч би яким він був, і продовжуватиме працювати з Україною.

"Але питання лише в тому, як працюватимемо, що ми повинні будемо зробити для захисту своїх власних інтересів. Ну, побачимо", - сказав В.Путін.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

ua.interfax.com.ua/

 

новобудови Львів