Прикордонники не пропустили до України вже 1,5 тисячі «туристів Путіна» (відео)

22:04 7 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Про це повідомляє в п’ятницю прес-служба Державної прикордонної служби України.


Відео: BorderGuardService

Зокрема вона інформує сьогодні, 7 березня, що ситуація в Азово-Чорноморському управлінні Державної прикордонної служби, чиї підрозділи базуються в АР Крим, залишається напруженою, але контрольованою. Основні зусилля командування відомства та керівництва регіонального управління направлені на недопущення реагування на провокації з боку військових збройних сил Російської Федерації та агресивно налаштованих прихильників так званого «кримського уряду», підтримання високого морально-психологічного стану особового складу, організації охорони кордону в умовах блокування підрозділів Держприкордонслужби України іноземними спецпризначенцями.

Сьогодні Держприкордонслужбі вдалося зберегти корабельно-катерний склад морської охорони відомства (23 кораблі та катери передислоковані у порти Одеси та Бердянська), не допустити захоплення зброї та військової техніки в АР Крим, забезпечити високий морально-психологічний дух у військових колективах. Разом з тим наразі заблокованими залишаються 11 підрозділів, що розташовані в АР Крим: управління Азово-Чорноморського РУ, Севастопольський загін морської охорони (ЗМО), Сімферопольський прикордонний загін, відділ прикордонної служби (ВПС) «Керч», мобільна застава «Масандра», ВПС «Євпаторія», ВПС «Сімферополь-авіа», ВПС «Щолкіно», Керченський ЗМО, ПТС «Мис-Фонарь», ВПС «Севастополь».

Напруженою залишається ситуація у пункті пропуску «Крим». Практично щодоби має місце повне блокування російськими озброєними військовими у кількості до 150 осіб роботи пункту пропуску (склад прикордонного наряду у пункті пропуску – 15 осіб, значна частина з них жінки) для забезпечення безперешкодного провозу особового складу, зброї та військової техніки. Персоналу АзЧРУ доводиться виконувати поставлені завдання в умовах колосального морально-психологічного тиску з боку представників спецслужб РФ. Їм погрожують фізичними розправами, дезінформують, залякують.

Щодо ситуації на сухопутній ділянці українсько-російського кордону:

Охорона державного кордону на цьому сегменті здійснюється посилено. У тісній взаємодії зі співробітниками МВС, СБУ проводиться операція «Кордон».

Її основна мета – недопущення провокацій на державному кордоні та недопущення проникнення на територію України осіб, які можуть брати участь у заходах по дестабілізації ситуації в країні. Спільними зусиллями лише за три минулі доби у перетині Державного кордону України відмовлено близько 1,5 тисячі громадянам Росії.

15-м із них заборонено в’їзд на територію України. «Зелений кордон» посилено додатковими прикордонними нарядами, спільно з підрозділами ЗС України, МВС та СБУ здійснюється патрулювання на основних шляхах, що ведуть із дестабілізаційної зони – АР Крим».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів