Провокація у Луцьку вчинена після рішень Міжпарламентської асамблеї Польщі, України і Литви

13:52 29 березня 2017 р.

Вчора відбулося підписання Кінцевого документу VIII сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща Варшава, де, з-поміж іншого, підтверджено повний суверенітет і територіальну цілісність України та дотримання положень Мінських домовленостей.

Обстріл генконсульства Польщі в Луцьку організували проросійські сили. Про це журналістам у Варшаві заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає Еспресо.TV.  "Зараз ведеться слідство і в даний момент Служба безпеки України і Національна поліція ведуть слідство у Луцьку. За цим стоять сили, які не зацікавлені у хороших українсько-польських відносинах. Без сумніву, це - Росія", - заявив Дещиця. Він наголосив, що інцидент у Луцьку є "атакою на українсько-польські відносини, які розвиваються дуже добре". "Видно, замало було атак на пам'ятники. Це не допомогло посварити українців і поляків і зараз - нова фаза, фаза атак на консульства, на дипломатичні відносини", - заявив Дещиця.

Нагадаємо, що вчора відбулося підписання Кінцевого документу VIII сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща Варшава, де, з-поміж іншого, підтверджено повний суверенітет і територіальну цілісність України та дотримання положень Мінських домовленостей.

У тексті документа йдеться про те, що Міжпарламентська асамблея (далі - МА) Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща під час засідання 27-28 березня 2017 року в Варшаві обговорила ініціативи парламентів і урядів Республіки Польща і Литовської Республіки щодо підтримки для України та закликає розглянути в парламентах держав-членів Європейського Союзу питання двосторонньої допомоги Україні з боку кожної членської держави.

МА закликає якомога швидше повністю запровадити Угоду про асоціацію між Європейським Союзом і Україною, а також закінчити процедуру відміни візового режиму для громадян України. Також МА із задоволенням сприймає факт досягнення кінцевої оперативної готовності литовсько-польсько-української бригади (LITPOLUKRBRIG). 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів