Професор-мовник Гарасим знайшов купу логічних помилок у виборчій програмі конкурента

17:20 2 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

У програмі чинного депутата Верховної ради Ярослава Дубневича закладено розуміння того, що війна триватиме чотири роки. Такий докір закинув своєму опонентові під час прес-конференції-бліц-дебатів кандидатів у народні депутати, які відбуваються в рамках громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ), кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 120 від політичної партії «Народний фронт» Ярослав Гарасим.


Відео: Львівський прес-клуб

- Мене насторожив той факт, що в програмі опонента не ставиться питання про те, як цю війну припинити, а ставиться питання, як чотири роки допомагати учасникам війни, - знайшов мовні невідповідності доктор філологічних наук.
І як філолог Ярослав Гарасим має зауваження до виборчої програми опонента, вважаючи її наповненою загальними фразами.
- В програмі названі всі три райони – Мостиський, Самбірський і Городоцький. Але якщо забрати ці назви і підстави інші,то нічого не зміниться. Далі йдуть загальні та декларативні фрази, - каже науковець.
В той же час кандидат до Верховної Ради Ярослав Гарасим зауважив, що між програмами партій його та його суперника принципових відмінностей нема. Відмінності є тільки між самими кандидатами. Один – держчиновник, інший – бізнесмен.
- Мене приваблює наполегливість та активність, з якою Ярослав Васильович береться до будь якої справи. І, як правило, цієї мети він досягає. Але щодо механізму досягнення цієї мети, то можуть виникати певні питання, - говорить проректор ЛНУ імені Івана Франка. 
Ярослав Гарасим також каже, що не є членом партії «Народний фронт», хоча висувається від неї. Відповідно і виборчу кампанію фінансує ця партія.
А до парламенту йде з вже напрацьованим новим законом про мови України.
- Його особливість в тому, що на перше місце ми ставимо захист державного статусу української мови, але не за рахунок інших мов, - каже Ярослав Гарасим.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів