ПРО в Україні не буде

23:09 20 травня 2015 р.

Фото до новини

Київ хотів би надійно захиститися від ядерної загрози з боку Москви, але Вашингтон заперечив такий сценарій.

"Для того, щоб реально протистояти безумцю, який погрожує світу потужним ядерним потенціалом, одних зусиль нашої країни недостатньо. Потрібна взаємодія та системна координація зусиль усіх провідних країн світу. Це повинен бути комплекс економічних, політичних і військових заходів. У тому числі, і значне посилення спільної системи захисту від ядерної загрози та розгортання додаткових позицій системи ПРО. Не виключаю, що для захисту від ядерної небезпеки, ми змушені будемо проводити консультації щодо розміщення компонентів системи ПРО на території України. Не допустити війни з використанням ядерної зброї - це спільна відповідальність усіх людей доброї волі перед планетою", - так сказав секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов  в інтерв'ю Укрінформу.

На цю заяву Олександра Турчинова сьогодні відреагував прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков, сказавши, що Кремль негативно оцінює таку ініціативу Києва і у разі її реалізації буде діяти адекватно у відповідь.

Москву надвечір заспокоїв Вашингтон, оголосивши, що США не мають наміру розміщувати системи ПРО в Україні. Про це повідомила представник Держдепу США Марі Харф. "Не існує ніяких планів щодо розміщення американських чи натовських систем ПРО в Україні", - сказала вона на брифінгу в середу 20 травня, передає "Інтерфакс-Україна". При цьому Харф знову нагадала, що натовські системи ПРО не спрямовані проти Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів