Президент запевнив: «Ми отримали автокефалію»

20:20 11 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/poroshenko

Петро Порошенко заявив у четвер, 11 жовтня, коментуючи новини зі Стамбулу: «Україна має позитивне рішення Вселенського патріарха і Синоду про Єдину помісну православну церкву».

Як повідомили в інтернет-видання «Українська правда», Президент України Петро Порошенко запевнив: «Господь побачив боротьбу українського народу за свою самостійність. Він почув наші молитви і належно оцінив наші труди. Йому стало так угодно, щоби його Всесвятість Вселенький патріарх Варфоломій і Синод Константинопольский сказли омріяне довгоочікуване «так». Помісній автокефальній православній церкві України бути! Це рішення остаточно розвіює імперські ілюзії та шовіністичні фантазії Москви, не підкріплені жодним церковно-правовим документом як ніби то канонічну територію російської церкви. Ми сьогодні отримали автокефалію. І після Собору обраний предстоятель української помісної церкви отримає томос».

Натомість речник Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Євстратій Зоря, написав на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Священний Синод (Вселенького патріархату. – «ЩЛ»)… ухвалив після розширеного обговорення: 1) Підтвердити вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський патріархат приступив до надання автокефалії Церкві України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів