Порошенко стверджує, що з Дебальцевого вже відведено 80% наших частин (відео)

12:55 18 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Президент України Петро Порошенко заявив у середу, що українські військові завершують операцію з виведення підрозділів з Дебальцевого.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«Президент України Петро Порошенко заявив журналістам перед вильотом в зону АТО про планове відведення військ з Дебальцевого», – повідомляє сьогодні, 18 лютого, кореспондент телеканалу «112 Україна», конкретизуючи при цьому:

«Порошенко заявив: «Ще вранці розпочалося планове відведення військ з Дебальцевого. На цей час більшість військовослужбовців вивели. Вони виходять з усім озброєнням, тим самим демонструючи світу і Росії, що в Дебальцевому немає «котла», про який раніше заявляли бойовики». 

Своєю чергою, інофрмаційна агенція «Інтерфакс-Україна» цитує сьогодні, 18 лютого:

«Українські військові завершують операцію з виведення підрозділів з Дебальцевого.

Президент Петро Порошенко в аеропорту перед вильотом в зону АТО в середу близько полудня: «Зараз я вже можу повідомити, що сьогодні вранці Збройні сили України разом з Нацгвардією завершили операцію з планового та організованого виведення частини підрозділів з Дебальцевого. Вже зараз вийшло 80% частин». «Ми очікуємо ще на дві колони».

Натомість «Громадське телебачення» інформує сьогодні, 18 лютого: 

«Українські військові залишають Дебальцеве. Про це повідомила журналістка Громадського Анастасія Станко. Виведення військ почалося сьогодні о 6-й ранку після відповідного наказу.

Багато хто виходить з міста пішки – вже по трасі на Артемівськ їх підбирають українські підрозділи. Всі частини проривалися з боєм, розвідка пробила дорогу».

Своєю чергою, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Олександр Моторний повідомив сьогодні, 18 лютого:

«З вечора 17 лютого триває операція з вивезення поранених українських бійців з Дебальцевого. Станом на 11 ранку 18 лютого у лікарню в Артемівську поступили щонайменше 70 поранених.

Тих, кого можна транспортувати, після перших медичних заходів відправляють до медичних установ в інші міста. Тих, хто потребує негайної операції, оперують у Артемівську.

Траса Харків-Ростов знаходиться під постійним обстрілом бойовиків, що робить вивезення поранених майже неможливим. Щойно колона починає рухатись – її обстрілюють великокаліберними артилерійськими снарядами.

Бійці, які вийшли з Дебальцевого кажуть, що місто знищено майже повністю і постійно палає від нових і нових залпів. Військові кажуть, що обстрілюють місто навіть з надпотужних «Тюльпанів», ударів яких не витримують міцні бетонні перекриття. Місто фактично зрівнюють з землею.

Дорогою Дебальцеве-Артемівськ колонами рухаються бійці, які отримали наказ про вихід, однак у зворотному напрямку на Дебальцеве також рухаються колони української військової техніки. Операція триває. Як відомо, Петро Порошенко заявив про відвід сил АТО з Дебальцевого».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів