Президент посмертно нагородив командира дивізіону львівської 80-ї бригади й однієї з батарей 24-ї

17:44 5 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Всього до нагороди представлено 24 військовослужбовців, з них 14 – посмертно.

Президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення державними нагородами військовослужбовців, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Всього до нагороди представлено 24 військовослужбовців, з них 14 – посмертно. Серед нагороджених – 22 військовослужбовці Збройних Сил України, а такожа двоє – Міністерства внутрішніх справ України.

Зокрема орденом Богдана Хмельницького IIІ ступеня нагороджений посмертно полковник Юрій Цісарук – начальник розвідки управління ракетних військ і артилерії оперативного командування «Захід» Збройних Сил України, який шість разів був у відрядженні в зоні проведення антитерористичної операції, а за період з липня 2014 року доо липня 2015 року багато разів брав участь у бойових діях. 5 липня 2014 року полковник Юрій Цісарук особисто здійснював управління вогнем артилерійського дивізіону 26-ї артилерійської бригади в районі села Сокільники Луганської області, в результаті чого було знищено танк та два БМП противника та понад 15 терористів.

6 листопада 2014 року керував самоходним артилерійським дивізіоном 80-ї львівської окремої аеромобільної бригади в районі селища Пришиб Луганської області. В результаті бою було знищено понад 20 терористів. 8 листопада 2014 року здійснював управління артилерійською батареєю 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщини в районі селища Фрунзе Луганської області. В результаті бою було знищено два міномети та вісім терористів. 12 липня 2015 року під час перевірки рубежів оборони полковник Юрій Цісарук підірвався на невідомому вибуховому пристрої та помер в результаті отриманих поранень.

Орденом «За мужність» III ступеня відзначено старшого солдата Андрія Гуменюка, навідника танку 2-го окремого танкового батальону 53-ї окремої механізованої бригади. 18 січня 2015 року у складі екіпажу солдат брав участь в бою в районі Путилівського мосту на околицях Донецька. В результаті бою було знищено три ворожих танки, два автомобілі, склад боєприпасів. Під час бою був важко поранений.

Серед нагороджених орденом «За мужність» III ступеня також командир цього екіпажу старший сержант Анатолій Ткачук та механіки-водії Сергій Кушнір і Дмитро Костецький. Про це повідомили сьогодні, 5 жовтня, на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів