Президент передав нашим захисникам на сході України 141 одиницю техніки (відео, оновлено)

22:40 23 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко запевнив у вівторок: «У 2016 році у війська передано вже більш ніж тисячу одиниць техніки і озброєння».

«Президент України Петро Порошенко передав на військовому аеродромі в Чугуєві в Харківській області бійцям української армії 141 одиницю військової техніки. Її виготовили або модернізували на підприємствах військово-промислового комплексу України», – повідомили сьогодні, 23 серпня, на сайті «Радіо Свобода». Натомість у прес-службі Президент України розповіли у вівторок:

«Президент Петро Порошенко переконаний, що представлені зразки озброєння і військової техніки здатні ефективно виконувати задачі, поставлені командуванням перед нашими Збройними Силами. Петро Порошенко заявив під час передачі озброєнням військовослужбовцям в ході робочої поїздки до Харківської області: «Сьогодні ми направляємо на фронт чергову партію із ста сорока однієї одиниці озброєння, військової техніки, які виготовлені, або модернізовані на підприємствах ВПК. Переконаний, що ви, наші офіцери та солдати, з максимальною ефективністю застосуєте озброєння і техніку, яку сьогодні отримаєте». 

Президент наголосив: «Держава і надалі буде демонструвати народу результати роботи військової промисловості. Кожен громадянин повинен бачити техніку і зброю, в які він інвестує, відраховуючи свої податки. У важких виснажливих боях народилося нове українське військо. Воно сильне не лише потужним патріотичним духом, як було попервах, а зброєю та хистом, високою кваліфікацією, потужним бойовим духом і досвідом, який ми набули за ці два роки».

Президент зауважив, що сьогодні йому приємно було почути від начальника Генерального штабу Віктора Муженка, який щойно повернувся з передової, що українські війська демонструють не лише потужний вишкіл, а й потужний бойовий дух і готові зупинити ворога на лінії зіткнення. Кардинально змінились настрої, оснащення, забезпечення і залишився лише потужний патріотизм і рішучість.

Президент вручив командирам бойових підрозділів Збройних Сил України та Національної гвардії сертифікати відповідності на 141 одиницю озброєння та військової техніки. Серед засобів, які були передані військовим, зокрема бронетранспортери, бойові машини піхоти, рухомі пункти розвідки та управління, самохідні гаубиці, зенітні самохідні установки, зенітно-ракетні комплекси, системи залпового вогню, танки, радіолокаційні станції, вертоліт Мі-8, винищувачі МІГ-29 та СУ-27, нові вантажні автомобілі підвищеної прохідності. По завершенні урочистої частини Президенту було продемонстровано передані зразки техніки, а також стрільби з танків Т-64БВ, бойових машин піхоти БМП-2, бронетранспортерів БТР-80, БТР-3ДА та зенітно-самохідної установки ЗСУ-23-4».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів