Прем'єр порадив міському голові Львова: «Не шукай крайніх, а візьми і зроби»

14:15 14 червня 2017 р.

Керівник уряду Володимир Гройсман розкритикував мера Львова Андрія Садового за неспроможність самотужки вирішити проблему накопичення сміття в місті.

Про це він заявив на засіданні Кабміну в середу, 14 червня, коментуючи прохання Львова оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації. Володимир Гройсман відповів міському голові Львова Андрію Садовому, якого не було на засіданні Кабінету міністрів.: «Будь ласка, не шукай крайніх, а візьми і зроби, і продемонструй, як це треба робити для всієї країни. Бо робити винними тих, хто до цього не має жодного відношення – це, як мінімум, несправедливо, нечесно і не по-лідерськи».

Прем'єр-міністр також дорікнув львівському голові, що він за 11 років керування містом не спромігся побудувати сміттєпереробний завод: «Маючи мільярди гривень на рахунках, він просто не спроможний це зробити, або спроможний, а не хоче».

Володимир Гройсман нагадав, що вже неодноразово допомагав Андрію Садовому вивозити сміття з міста, але люди, які погоджувались приймати відходи на свої звалища, вже відмовляються це робити. Прем'єр пояснив: «Бо вони не хочуть, щоб на їхню територію безкінечно возили сміття».

Відтак, Прем'єр-міністр звернувся до телекамери із риторичними запитаннями.

«Чим тобі ще допомогти? Землю дали – вона тобі не підходить, гроші на рахунках в тебе є, проектну документацію тобі погодили, с французами я домовився… Що ще я маю зробити, щоб ти навів лад у своєму місті?».

Про це повідомили сьогодні, 14 червня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Натомість на «Урядовому порталі» поінформували сьогодні, 14 червня: «Уряд України готовий надати допомогу Львову, де проблема утилізації сміття призвела до оголошення зони надзвичайної екологічної ситуації, проте влада міста має сама докласти зусиль аби знайти необхідні рішення. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи перспективу втручання центральної влади у розв’язання «сміттєвої» ситуації у Львові».  

«Глава уряду нагадав: «Міський голова Львова Андрій Садовий, перебуває на своїй посаді понад 10 років і має всі необхідні фінансові й адміністративні інструменти для подолання складнощів. Я теж був міським головою з 2006 по 2014 рік. У мене теж була така проблема, і я сам вів перемовини з мешканцями сіл і суміжних містечок, у нас також була блокада сміттєзвалища, але ми по-господарськи підійшли і зробили один з найкращих переробних комплексів – без жодної копійки з держбюджету і жодного дзвінка. Проблеми були зняті».

Глава уряду звернув  увагу, що за часи перебування міським головою Львова, Андрій Садовий міг побудувати вже не один комплекс – адже місто має достатній бюджет розвитку, і бездіяльність міського голови – «це свідчення або неспроможності вирішити проблему, або небажання її вирішувати».  Володимир Гройсман також запитав: «Гроші є, проектну документацію (для побудови сміттєзвалища та переробного комплексу) погодили, що ще маємо зробити, щоб стало легше?».

Відтак, Володимир Гройсман закликав припинити всі спекуляції на тему сміття й порадив: «Не треба шукати крайніх. Візьміть й зробіть».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів