Повстанці штурмують Український дім (відеотрансляції)

00:12 26 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

У ньому забарикадувалися «беркутівці» й бійці Внутрішніх військ.


Відео: espreso.tv Live 25.01.2014

Після виступу лідерів опозиції на сцені Майдану мітингувальники взялися до штурму Українського дому. До такого кроку їх підштовхнуло те, що до нього увечері в суботу проникло більше сотні бійців «Беркуту» та Внутрішніх військ.

Відтак, за словами активістів, існувала загроза атаки Майдану з тилу. Тому було вирішено відбити у силовиків Український дім.

Але видається, що це не так легко – силовики забарикадувалися усередині будинку і кидають у протестантів гранати. Зараз там тривають заворушення, видно вогонь, б'ють вікна.

Про це інформує вночі 26 січня, «iPress.ua». Натомість кореспондент «INSIDER» повідомляє звідти:

«Протестувальники поставили вимогу перед силовиками, що знаходяться в Українському Домі покинути будівлю без щитів протягом 15-ти хвилин. Близько тисячі осіб зараз зібралось на сходах перед входом в Український Дім і чекають на рішення силовиків.

За даними протестувальників, всередині знаходяться бійці Внутрішніх військ та кількадесят «беркутівців». Унизу сходинок вишикувались хлопці з кийками та у касках.

Перед цим їх поливали з дверей Українського дому водою. Це викликало обурення у протестувальників, оскільки надворі -20 градусів. По завершенню часу ультиматиму силовики не покинули будівлі.

Зараз протестувальники організовано знімають одну з секцій дверей, чутно, що розбилось скло. Зсередини на них світять ліхтариками-стробоскопами.

Протестувальники розбили шибки, намагаючись потрапити в Український Дім. У відповідь їм летять світлошумові та газові гранати,  силовики поливають їх водою та використовуютьп роти них вогнегасники.

У свою чергу протестувальники запутсили всередину будівлі салют. Під час сутички в будівлю також полетів «коктейль Молотова»,  зайнялись двері, але швидко згасли.

Як повідомляє кореспондент INSIDER, неподалік сутички стоїть та спостерігає занею Анатолій Гриценко».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів