«Посланці Європи близькі до угоди про звільнення Тимошенко», – «The New York Times»

18:27 9 жовтня 2013 р.

Фото до новини

За даними американської газети, «в обмін на зобов'язання залишити країну, принаймні спочатку, поїхавши до Німеччини на лікування».

Автор публікації «Посланці Європи близькі до угоди про звільнення екс-прем'єра України» в газеті «The New York Times» Ендрю Крамер зокрема повідомляє у ній:

«Європейські дипломати, здається, близькі до укладення домовленості про звільнення з в'язниці Юлії Тимошенко, колишнього прем'єр-міністра України, чиє тюремне ув'язнення урядом її політичного конкурента додало напруженості відносинам країни із Заходом і поставило під загрозу торговельну угоду з Європою, підписання якої призначено на листопад.

За умовами можливої домовленості, Тимошенко була б звільнена в обмін на зобов'язання залишити країну, принаймні спочатку, поїхавши до Німеччини на лікування.

Європейські посланці під керівництвом колишнього голови Європарламенту Пета Кокса і колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського (на фото. - Ред.) зробили відповідну пропозицію і уряду, і Тимошенко, повідомив її захисник Сергій Власенко.

У відкритому листі, опублікованому в п'ятницю, Тимошенко написала, що підтримує пропозицію залишити країну, хоча б для того, щоб усунути перешкоду на шляху до укладення Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Тепер, після публікації цього листа, «м'яч у його руках», заявив Власенко про президента України Віктора Януковича, який поки що публічно не відгукнувся на пропозицію європейської сторони».

Як повідомляв «Щоденний Львів», міністр юстиції Олена Лукаш заявляла, що Юлію Тимошенко не вдасться звільнити до проведення саміту у Вільнюсі, але додала, що «можливі якісь індивідуальні заходи в цій ситуації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів