Поруч із Євромайданом померла людина (доповнено відеосюжетами)

09:05 6 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: telegraf.in.ua

Поряд із її тілом стояв автомобіль, котрий рушив з місця після того, як до померлого підбігли мітингувальники.

«Телеканал новин «24» повідомляє сьогодні, 6 грудня, в сюжеті теленовин «Поруч з Євромайданом у києві знайшли труп»:

«У ніч на сьогодні біля готелю «Україна» у Києві помер літній чоловік. Ймовірною причиною смерті називають черепно-мозкову травму.

Мітингувальники, які чергують на Майдані Незалежності, знайшли на даху торгового центру «Глобус» чоловіка, який захлинався кров'ю. Туди одразу викликали швидку допомогу, але медики вже констатували смерть чоловіка.

Очевидці розповіли про сліди крові на місці події – у чоловіка, ймовірно, була черепно-мозкова травма.

«Попередньо правоохоронці зафіксували черепно-мозкову травму, ймовірно, від падіння з висоти», – сказано в повідомленні.

Крім того, один з очевидців розповів про невідомий автомобіль, який поїхав з місця події після того, як туди підбугли учасники Євромайдану.

У Київській міліції вже підтвердили інформацію про знайдений труп без видимих ознак насильницької смерті.

«Сьогодні рано вранці в столичну міліцію надійшло повідомлення про те, що в районі оглядового майданчика біля готелю «Україна» на сходах знайшли тіло чоловіка. Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, констатувала смерть, без видимих ознак насильницької смерті. Приблизний вік померлого 50-55 років», – повідомляє столична міліція.

Нагадаємо, раніше лідер ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк розповідав, що влада готує чергові провокації для застосування силового сценарію до мирних мітингувальників».

«ТСН.ua» повідомляє сьогодні, 6 грудня, в сюжеті теленовин «Неподалік від Євромайдану в калюжі крові помер чоловік – ЗМІ»:

«Літній чоловік помер неподалік від Євромайдану у Києві – тіло загиблого знайшли на даху торгового центру «Глобус». Про те, що чоловік себе погано почуває, мітингувальників на Майдані Незалежності повідомили невідомі.

Йому на допомогу кинулися жителі табору, які також викликали на місце події карету швидкої допомоги. Врятувати невідомого не вдалося. Як повідомив «5 канал», медики лише констатували смерть чоловіка.

За словами очевидців, на місці, де лежало тіло, є сліди крові, у чоловіка ймовірно була черепно -мозкова травма. Також люди, які знаходились неподалік загиблого, стверджують, що поряд з тілом стояв автомобіль, який рушив з місця як тільки до чоловіка підбігли мітингувальники. 

Нагадаємо, раніше опозиція висловлювала побоювання, влада підкине на Євромайдан труп, а потім всіх розжене». 

Своєю чергою, «Радіо Свобода» інформує в п’ятницю в повідомленні «В центрі Києва знайшли тіло чоловіка – міліція»:

«На вулиці Інститутській у Києві, поблизу готелю «Україна», на сходах виявили тіло чоловіка. Відповідний сигнал надійшов до столичної міліції.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, констатувала смерть чоловіка. За даними правоохоронців, видимих ознак насильницької смерті немає.

Як повідомили у прес-службі МВС України, наразі з'ясовуються причини смерті. Приблизний вік померлого 50-55 років. На місці працюють судмедексперти».

Натомість «Голос Столиці» інформує в п’ятницю  в повідомленні «Пророцтво регіоналів збулося – на Майдані виявили труп, – ЗМІ»:

«За словами очевидців, біля тіла чоловіка були сліди крові. Не виключається нанесення потерпілому черепно-мозкової травми.

На даху торгового центру «Глобус» з боку готелю «Україна», вулиця Інститутська, помер літній чоловік, повідомляє Інтерфакс з посиланням на «5 канал». Черговим в наметовому таборі евромайдана активістам невідомі повідомили, що неподалік лежить людина, яка погано себе почуває.

До нього одразу ж побігли мешканці табору. Карета «швидкої допомоги» була викликана негайно, але медики по приїзду констатували смерть людини.

За словами очевидців, біля тіла чоловіка були сліди крові. Не виключається нанесення потерпілому черепно-мозкової травми. Також очевидці неподалік від місця події помітили невідомий припаркований автомобіль, який почав рух, коли до померлого підбігли активісти євромайдана. 

Раніше повідомлялось, що опозиція звинуватила ПР у підготовці «кривавої різанини» на Майдані. За словами Яценюка, Партія регіонів готує сценарій провокацій: це може бути або труп активіста, або труп міліціонера – і на цій підставі почати фактично криваву різанину.

Нагадаємо, у ПР заявили, що опозиція готує провокацію з убивством на Майдані. Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник на брифінгу у Верховній Раді заявив, що опозиція готує провокації з вбивством на Майдані Незалежності, де триває акція протесту».

Нагадаємо відтак, що 4 грудня «Щоденний Львів» інформував у публікації «Регіонали» заговорили про трупи. Будуть провокації? (відео):

«Тиждень.ua» інформує сьогодні, 4 грудня, в повідомленні «Регіонали заговорили про трупи. На Майдані очікують провокацій»:

«Народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що на Майдані Незалежності опозиція готується загострити протестну ситуацію в країні. Про це Олійник заявив 4 грудня на прес-конференції.

«Лідери опозиції вважають, що сьогодні масові мітинги затихають і потрібно загострити ситуацію в Україні, і розуміють, що українці дуже болісно відгукуються на такі дії як побиття, кров, вбивство» , – сказав Олійник і додав: «Тому обговорюється питання про вбивство когось на Майдані, або підкинути труп».

Регіонал також назвав, що деякі особи з грузинськими прізвищами «мають пряме відношення до консультацій і порад як загострити ситуацію». Олійник також повідомив, що він вже подав відповідні заяви в СБУ і МВС, вказавши джерело такої інформації.

За його словам, її він отримав від особи, близької до керівників Майдану, проте відмовився називати його.

Згодом Арсеній Яценюк заявив, що озвучена Олійником інформація, свідчить, що ПР і влада готуються для силового розгону мирної акції протесту.«Партія регіонів готує сценарій провокацій: це може бути або труп активіста, або труп міліціонера – і на цій підставі почати фактично криваву різанину», – сказав Яценюк. За його інформацією, автором силового сценарію розгону мітингу є секретар РНБО Андрій Клюєв.

Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає від Генпрокурора перевірити всі морги, лікарні і відділки міліції, щоб знайти 10-х активістів Євромайдану про місце перебування яких наразі нічого не відомо.

«Ми також вимагаємо від генпрокурора надати інформацію про загально зафіксовану кількість смертей за останні 2 доби», – сказав Яценюк.

У свою чергу, лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок повідомив, що влада продовжує стягувати до Києва працівників спецпідрозділів, не полишаючи думки про силовий сценарій.

«Клюєв особисто давав команду Ратушняку розганяти Майдан і готувати силовий сценарій», – додав Яценюк.

Як повідомлялось, для захисту від провокацій учасники Майдану створюють загони самооборони.

Нагадаємо, 3 грудня під Адміністрацією президента протестувальники встановили блокпости. До цього активісти Майдану обнесли колючим дротом барикади на вулиці Хрещатик та вулиці Інститутській».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів