Порошенко нагородив Нємцова посмертно орденом Свободи

11:30 3 березня 2015 р.

Фото до новини

Учора Президент України Петро Порошенко своїм указом надав звання Героя України Надії Савченко, депутату Верховної Ради України, яку незаконно утримують у російській неволі, а сьогодні Петро Порошенко нагородив орденом Свободи загиблого російського опозиційного політика Бориса Нємцова. Про це повідомила прес-служба керівника держави.

«Для нас, українців, Борис назавжди залишиться патріотом Росії і другом України. Він своїм життям довів, що це можна поєднати – варто лише захотіти», – сказав Порошенко. За його словами, Нємцов боровся за свободу України і за свободу Росії, оскільки розумів, що без вільної України не може бути і вільної Росії.

«За нашу і вашу свободу» – це історичне гасло стало життєвим девізом Бориса Нємцова. Тому я вирішив нагородити його орденом Свободи. Світла пам’ять», – сказав Порошенко.

Один із лідерів російської опозиції Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого за 200 метрів від Кремля – на Великому Москворецькому мосту.

Нємцова поховають у Москві сьогодні, 3 березня, на Троєкуровському цвинтарі.

Про жодні успіхи розслідування слідство за три доби, що минули від загибелі Нємцова, не повідомляло, наголошує "Радіо "Свобода".  Зате прокремлівська газета "Известия" поширює версію нібито про українсько-чеченський слід у вбивстві російського опозиціонера.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів