У лікарні в Луганську важкопоранений солдат-строковик із Росії просить, щоб його повернули мамі (відео)

17:04 22 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/StankoNastya/status/502783685801033728

Про це повідомив у п’ятницю журналіст Всеволод Філімоненко.


Відео: ТСН

Жителі Луганська інформують про те, що в місті вже декілька діб замість сепаратистів ведуть бої й скоюють розбій військові регулярної російської армії. «Російська колона із зеленими чоловічками правда зайшла», – каже луганчанин.

«Пару годин по місту їздили, бачило дуже багато людей. Терористи, хоч їх залишилося небагато, в піднесеному настрої, кажуть: «Із російськими миротворцями звідси ніколи не підемо», – розповідає очевидець.

«Збиралися в контрнаступ. Підсумки: напали на Георгіївку – відійшли з великими втратами, бронетехніку підбили українські силовики. Намагалися атакувати Вергунку – безуспішно. У Станиці Луганській відбили у Національної гвардії один блокпост при в'їзді. Далі по всій Станиці – Нацгвардія. Повідомлення бойовиків про «початок зачистки Щастя й Веселої Гори» – деза, дзвонив знайомим в Щастя – повна тиша, стоїть армія», – поділився сьогодні новинами житель Луганська. 

Його повідомлення передає в п’ятницю сайт «Інформатор.su». Натомість журналіст Всеволод Філімоненко розповідає сьогодні, 22 серпня: 

«У Луганській обласній лікарні зараз знаходяться поранені російські солдати-строковики (вік – від 18 до 22), які прибули воювати до нас на стороні терористів за обіцяну матеріальну винагороду. Як стверджують солдати, рішення їхати в Луганськ вони прийняли  під впливом російського ТБ, будучи впевненими, що України вже немає та що армія Новоросії непереможна й щодня захоплює нові населені пункти.

Ілюзії розвіялися після невдалої спроби прорватися з Луганська убік Лутугиного, де їх угруповання зазнало значних втрат і майже без бою віддало бійцям «Айдара» новенький російський БТР. «Ми не знали, що тут таке відбувається. Поверніть мене, будь ласка, в Ростов до мами», – з таким проханням вчора звернувся до луганського лікаря один із важкопоранених російських строковиків.  Нагадую, район обласної лікарні зараз контролюється ВСУ.

Всеволод Філімоненко повідомив це сьогодні, 22  серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів