Подробиці перемовин Януковича й Путіна в Сочі досі залишаються в таємниці

13:16 29 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

Прес-служби українського та російського президентів від коментарів утримуються.

Про це інформує сьогодні, 29 жовтня, «ТВі». Столичний телеканал повідомляє також із цього приводу:

«У неділю в Сочі зустрілися Віктор Янукович і Володимир Путін. Однак тема розмови лідерів держав досі залишається закритою. Давати коментарі у прес-службі президента України відмовились і зажадали офіційного запиту. На сайті глави держави лише є коротка інформація про те, що зустріч у Сочі відбулася. Про що ж – ані слова. А у прес-службі глави Російської Федерації Володимира Путіна взагалі не захотіли розмовляти, кинувши слухавку.

Тож, чому така важлива зустріч глав обох держав, стосунки між якими протягом останніх місяців перебувають у напруженні, тримають у таємниці? За неофіційною інформацією, президенти обговорювали план «Б» на випадок непідписання Угоди про асоціацію з ЄС. За іншими джерелами, Путін пропонував Україні знижки на газ, аби та не була настільки категоричною і змінила своє рішення щодо вступу до Митного Союзу.

Зустрічі в Сочі передували перемовини в Мінську. Минулого тижня там відбувався саміт СНД і засідання Євразійської економічної комісії. Чи була двостороння зустріч між Януковичем і Путіним, також достеменно невідомо. Деякі ЗМІ пишуть, що президентам у Мінську все ж вдалося обговорити два сценарії розвитку відносин України і Митного союзу в разі підписання або зриву Угоди про асоціацію з Європою».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Путін підкуповує Україну дешевим газом і кредитами, а глава МЗС РФ Сєргєй Лавров заявив, що громадяни України повинні їздити в Росію за закордонними паспортами. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів