Подаровані львів’янами бронежилети врятували життя не одному прикордоннику (відео)

12:56 15 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Про це заявив речник Західного регіонального управління Держприкордонслужби Володимир Шеремета.


Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 15  червня, в повідомленні «Бронежилети від львів’ян врятували життя не одному прикордоннику, – речник служби»:

«Зараз на східному кордоні країни перебуває близько тисячі прикордонників із Західної України. Готуються до поїздки ще дві групи по 150 чоловік.

Кілька ж сотень прикордонників повернулися додому у коротку відпустку. Про те як триває ротація західноукраїнських прикордонників розповів речник Західного регіонального управління держприкордонслужби Володимир Шеремета у прямому ефірі аналітично-інформаційного тижневика «Погляд на тиждень» телеканалу ZIK.

«Перша мотоманевренна група із наших прикордонників сформувалася ще три місяці тому й одразу вирушила на Схід, – повідомив Володимир Шеремета. – Її головне завдання – охорона кордону від зовнішньої агресії. Ми очікували наступу російських військ. Прикордонники із Західної України стояли на ділянці Харківської області.

Коли ж ситуація загострилася у Донецькій і Луганській областях, прикордонників маленькими групами відправили у прикордонні служби, де існувала загроза штурму. Зокрема, наші прикордонники приймали участь у боях у Луганському прикордонному загоні».

Як повідомив речник служби, зараз на східний кордон із Західної України скеровано близько тисячі людей. За його словами, групи пройшли добру підготовку. «Зважаючи на повідомлення першої групи, про те які загрози нас можуть чекати на місці служби, ми корегували програму підготовки», – наголосив Володимир Шеремета.

Також він висловив подяку львівській громаді, яка коштами підтримала прикордонників. «За зібрані кошти було закуплено понад 200 бронежилетів. Хлопці, які щойно повернулися зі Сходу, розповіли, що саме ці бронежилети врятували не одне життя наших прикордонників. Бронежилети, придбані львів’янами, витримували кулі зі снайперських гвинтівок».

За словами Володимира Шеремети, допомога прикордонникам буде потрібна й надалі. Зокрема, зараз вони передусім потребують засобів гігієни, 4-місних наметів. «Буде створена ініціативна група, відправлятимемо трансфери із допомогою нашим хлопцям на Схід», – додав він».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів