Поблизу кордонів з Україною формується мотострілкова дивізія РФ

17:00 20 січня 2017 р.

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив про результати інспекції на території Ростовської області Російської Федерації.

16-19 січня 2017 року Україна спільно з Канадою та Королівством Данія провели інспекцію на території Ростовської області Російської Федерації, щоб перевірити – чи дійсно РФ проявляє відкритість та транспарентність своєї військової діяльності, як це передбачає Віденський документ 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки (далі – ВД-2011). Про це повідомили сьогодні, 20 січня, в Генеральному штабі Збройних Сил України.

«Результати інспекції будуть доведені до держав-учасниць ОБСЄ упродовж 14 діб після завершення контрольного заходу. Зокрема, буде надано офіційний звіт про хід інспекції зазначеного району, який розповсюджуватиметься офіційною мережею ОБСЄ. Багатонаціональна інспекційна група підтвердила недотримання Російською Федерацією положень ВД-2011 щодо надання інформації про військові сили всім державам-учасницям ОБСЄ», – зазначено також у повідомленні.

«Поблизу кордонів з Україною формується 150-та мотострілкова дивізія, яка налічує більше 10 тисяч військовослужбовців. Інформація про це надана інспекційній групі представниками міноборони Росії. Оприлюднена дата початку формування дивізії –  10 січня 2017 року» – йдеться також у повідомленні.

«Це суперечить інформації, яку ж сама Російська Федерація надала державам-учасницям офіційною мережею ОБСЄ у листопаді 2016 року. Зокрема, Росія повідомила, що не планує у 2017 році збільшення чисельності особового складу регулярних формувань та бойових частин у відповідності до пункту 10.3 Віденського документу.

Крім цього порушено пункт 10.3.3 Віденського документу, в якому зазначається, що у випадку, коли така інформація не може бути представлена у щорічному обміні воєнною інформацією, ця інформація буде надаватися офіційною мережею ОБСЄ за 42 доби до такого збільшення чисельності особового складу або з початком такого збільшення», – повідомили також сьогодні, 20 січня, на своїй сторінці Генерального штабу Збройних Сил України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів