По території Російської Федерації везуть в Україну танки з написами «За Донбас!» (відео, оновлено)

11:20 30 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

В інтернет-мережі «YouTube» виклали вчора ввечері запис пересування по території РФ убік нашої країни військової техніки.


Відео: Yury Konovalenko

В інтернет-мережі «YouTube» виклали вчора, 29 серпня, ввечері відео пересування по території Росії в напрямку України військової техніки з з написами «За Донбас!». Про це повідомляє сьогодні, 30 серпня, інтернет-видання «Хвиля». Натомість інтернет-газета «Преса України» інформує в суботу в повідомленні «Танки з написами За Донбас! відкрито везуть по вулицях російських міст (відео)»

«На відеохостингу «YouTube» недавно було викладено черговий відеодоказ переміщення бойової техніки ЗС РФ, яку, після доставки на територію України, путінська пропаганда скромно називає трофеями, відбитими «ополченцями» у «карателів хунти».  Населений пункт, де було знято відео з вантажівками, що транспортують танки «під ополчення», поки що не встановлено. 

Є припущенні, що перша частина відео фіксує пересування техніки в Ростовській області, м. Каменськ-Шахтинський, хутір Стара Станиця, вул. Будьонного 112А. Друга частина – це вже Ростов. 

Нагадаємо, що заблокованим російськими військовими в Іловайську бійцям добровольчого батальйону територіальної оборони «Донбас» екстремісти ввечері 29 серпня поставили ультиматум – здатися до 6 ранку суботи, 30 серпня. У разі відхилення даної вимоги, терористи погрожували всіх знищити. 

Після цього від бійців батальйонів «Донбас», «Кривбас» та Кіровоградського полку спецпризначення прийшло повідомлення, що вони відмовилися здаватися в полон.  Командир добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області «Донбас» Семен Семенченко заявив, що має намір відправитися до своїх бійців в Іловайськ. 

«Я прийняв рішення бути зі своїми бійцями. Технічно мій організм транспортувати навіть з крапельницею нескладно», – написав він на своїй сторінці в «Facebook». 

Критичне становище, в якому опинилися бійці батальйону «Донбас» в Іловайську, багато в чому було зумовлено галасом і панікою, піднятою в соцмережах та ЗМІ. На думку громадського активіста і координатора громадянського руху «Спільна Справа» Олександра Данилюка, звичайна, хоча і складна ситуація, в яку потрапили українські бійці під час штурму чергового донбаського міста, тепер буде використана Путіним у своїх цілях. Зокрема, для ескалації напруги в Києві і, навіть, державного перевороту. 

Петро Порошенко, президент України, завдяки проведеним переговорам, домігся згоди від проросійських сепаратистів на виведення з оточення українських бойових частин, що тримають оборону в Іловайську. Уже узгоджені маршрути і сформовані колони для виведення з міста батальйону «Донбас» та інших військових підрозділів».

Інтернет-газета «Преса України» повідомила це сьогодні, 30 серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів