Підтверджується інформація про вторгнення в Україну 1200 бойовиків і важкої військової техніки з Росії, – Президент (відео)

19:00 18 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

Повідомивши про це в понеділок, Петро Порошенко додав: «Частину цієї техніки було знищено, щодо решти – вживаються заходи з її знищення».

Сьогодні приблизно о 12:50 через Суходільськ на Луганщині також пройшла колона «КамАЗів» з бойовиками і артилерією.
Відео: YouTube

Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств, на якій обговорювалась тактика подальших дій в антитерористичній операції. «Нам потрібно сьогодні розглянути новий зміст військової операції у нових обставинах», – поставив завдання Глава держави.

Петро Порошенко відзначив: «Ппідтверджується інформація про потрапляння на територію України 1200 навчених бойовиків та важкої військової техніки «з боку східного сусіда. Частину цієї техніки було знищено, щодо решти – вживаються заходи з її знищення».

«Сьогодні нам треба зробити перегрупування сил, яке забезпечить захист нашої території та продовження наступальних дій армії, – сказав також Президент. – Наступ українських Збройних сил, Національної Гвардії успішно триває, хоча дається це дорогою ціною».

«Кожного дня ми втрачаємо українських героїв, - відзначив Петро Порошенко. – Вчора у результаті прямого попадання гранати був знищений БМП з десантниками, серед загиблих – чоловік відомої волонтерки Тетяни Ричкової».

Глава держави доручив Міністру оборони підготувати подання на нагородження героїв, які ціною свого життя захищають Донбас, і наголосив, що сьогодні стоїть завдання перерізати систему забезпечення терористів найманцями, новим озброєнням, боєприпасами, оскільки через неконтрольовані ділянки кордону продовжується їх надходження. За словами Президента, тактика зараз полягає в тому, щоб «розсікти території, які контролюються терористами, на зони, щільно звузити кільце і не дати можливості для постачання зброї та боєприпасів».

Президент відзначив, що від терористів звільнено десятки міст і селищ. «Головне, звільнені мільйони людей, які повертаються до мирного життя», – сказав Президент.

Глава держави зазначив, що найбільш контрольовані бойовиками міста сьогодні вже взяті в облогу. Але, на жаль, на них насувається екологічна катастрофа.

На шахтах Донбасу вода піднімається на небезпечний рівень. Терористи руйнують артилерійським вогнем трансформаторні підстанції, що підриває енергозабезпечення підприємств постійного циклу.

«Фактично руйнується промисловий потенціал Донбасу», – сказав Президент, повідомивши, що зараз українські ремонтники часто під кулями відновлюють системи енергопостачання.

«Оскільки терористи в цих містах – люди тимчасові, вони не мають нічого, що б їх пов’язувало з цими містами, їм чим гірше – тим краще. Вони руйнують інфраструктуру, підривають підстанції, підривають мости, руйнують підприємства. Вина за це лежить виключно на бойовиках та їх закордонних покровителях», – наголосив Президент.

Глава держави запропонував обговорити тактику, яким чином зменшити шкоду та уникнути ризику для людей, руйнації промислового потенціалу Донбасу, щоб «потім мінімізувати роботи з відновлення нормального життя». Про це повідомляє сьогодні, 18 серпня, прес-служба Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів