Під час штурму в Севастополі жорстоко побито журналістів

23:50 7 березня 2014 р.

Серед потерпілих – і російський журналіст, громадянин Росії Павло Нікулін.

Серед потерпілих – і російський журналіст, громадянин Росії Павло Нікулін.
Фото: twitter.com/mrzff

Про це повідомила в п’ятницю голова Кримської асоціації вільних журналістів Лілія Буджурова.

Вона розповіла сьогодні, 7 березня, в ефірі ток-шоу «Шустер live» на Першому національному телеканалі:

«Олена Мєханік, журналіст телеканалу «Інтер», подзвонила мені й повідомила, що тут починається штурм, КАМАЗ протаранив ворота і на території військової частини перебуває 12 осіб. І попросила вислати групу журналістів телеканалу АTR, де я теж працюю. По 22-гій годині Олена Міханік з криками й сльозами в голосі телефонувала мені й кричала: «Лілю, відкликайте журналістів. Нас, всіх українських журналістів, а нас тут багато, жорстоким чином побили, били й жінок, зламали камери. Ми втікаємо, за нами погоня, нас підрізали, розбили машину, відібрали камеру», і зв`язок з нею урвався.

Журналісти, про яких іде мова, перебували на території військової частини 2355 тактичної групи Крим, розташованій на та території Козачої бухти у Севастополі. Там розташовано командний пунк військ ПВО, який контролює для безпеки повітряний простір над півостровом».

За попередніми даними користувачів соцмереж, військові, які штурмували військову частину, відступили. На їх місце прийшли козачки, які нібито побили журналістів.

Постраждалі представники ЗМІ відступили на територію військової частини, контроль над частиною відновлено. Серед представників ЗМІ також кореспонент «Інтера» Андрій Цаплієнко та знімальна група телеканалу СТБ.

Наразі зв`язатися телефоном ані з Оленою Механік, ані з Андрієм Цаплієнком не вдається. Про це повідомляє сьогодні, 7 березня, «Телекритика»

Натомість агенція УНІАН інформує, що російські військові військові зі зброєю і без розпізнавальних знаків силовим методом проникли на територію запасного командного пункту (ЗКП) тактичної групи «Крим» Повітряних Сил Збройних Сил України (Протиповітряні війська). Як повідомив кореспонденту УНІАН представник командування військової частини, це сталося у Севастополі в районі Юхариної балки 

За його інформацією, у штурмі ЗКП беруть участь два підрозділи, один знаходиться на території, а другий перебуває біля контрольно-перепускного пункту. Чергова зміна ЗКП зараз перебуває в бункері, і нікого до себе не впускає.

На місці події перебуває командир тактичної групи «Крим» генерал-майор Олег Струцінський. За однією інформацією, він заблокований в окремому будинку, за іншою – намагається врегулювати ситуацію шляхом переговорів. 

Як повідомляв УНІАН, починаючи з середини дня п’ятниці здійснювалося блокування з метою здійснення контролю запасного командного пункту (ЗКП) тактичної групи «Крим» Повітряних Сил Збройних Сил України. За інформацією представника командування цієї тактичної групи, сьогодні по обіді до контрольно-перепускного пункту ЗКП прибув російський майор з пропозицією українським військовикам спільно здійснювати контроль над підрозділом.

Окрім офіцера, до розташування частини також під’їхала вантажівка з озброєними і екіпірованими військовими. Представник командування тактичної групи «Крим» не виключав, що може відбутися штурм військової частини. Як додав співрозмовник агентства, на сьогодні російські військові блокують 5 військових частин українських протиповітряників у Євпаторії та Севастополі.

Своєю чергою, «Євромайдан SOS» повідомляє в п’ятницю:

«Біля командного пункту «Крим» щойно жорстоко побили кількох журналістів двоє бойовиків у масках. Били ногами по голові, тілу та камерам.

Постраждав у тому числі російський журналіст. На його слова про те, що він є громадянином Росії, один із бойовиків, поведінка яких багато кому нагадала беркутів, відповів: «Я тоже!».

Невідомі приїхали на джипі СН1423АК. Після розгону людей із планшетами та камерами вони швидко поїхали. Це все сталося після повідомлення про те, що російські війська начебто будуть залишати командний пункт «Крим».

Дві машини «Урал», які раніше штурмували командний пункт «Крим», залишили територію цієї частини. В них на борту були російські військові.

За словами одного з наших офіцерів, найвищому військовому керівництву вдалося домовитися. Подробиці переговорів невідомі.

За російськими військами валять і «дружиннікі» – під вигуки «на базу!» До речі, їхня база – в штаб-квартирі ЧФ РФ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів