Під час односторннього «перемир’я» на Донбасі загинули 957 людей, за всю війну – не менше 4317, – ООН

14:05 20 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Espreso.tv»

У сьомому звіті Управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй із прав людини повідомляється також, що кількість внутрішньо переміщених осіб зросла з 18 вересня з 275 489 до 466 829 станом на 19 листопада.

Зі середини квітня до 18 листопада в зоні АТО були вбиті не менше 4317 людей, ще 9921 людина отримала поранення», – йдеться в сьомому звіті Управління верховного комісара ООН з прав людини, де також повідомляється:

«З початку перемир’я загинули 957 людей – 838 чоловіків і 119 жінок. Кількість внутрішньо переміщених осіб, за даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, які приводяться у документі, з 18 вересня зросла з 275 489 до 466 829 станом на 19 листопада».

Згідно з цим повідомленням, цивільних громадян продовжували вбивати, незаконно затримувати, піддавати тортурам, вони зникали у східній Україні, а кількість внутрішньо переміщених осіб значно зросла з часу перемир’я 5 вересня. «Порушення міжнародних законів про права людини і міжнародних гуманітарних норм продовжується. Ситуація у зоні конфлікту нагнітається з тотальним нехтуванням закону і за умов паралельних систем управління на територіях самопроголошених «Донецької народної республіки і «Луганської народної республіки», – сказано також у документі.

У звіті мова йде й про те, що озброєні угрупування продовжують незаконно утримувати людей, страчувати без суду, змушувати до праці, піддавати сексуальному насиллю, а також знищувати чи захоплювати їх майно, а тисячі людей вважаються зниклими безвісти, постійно виявляються нові безіменні могили, з яких ексгумуються тіла для впізнання. Про це повідомило сьогодні, 20 листопада, інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на сьомий звіт Управління верховного комісара ООН з прав людини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів