Петицію про санкції США проти Януковича підтримали понад 93 тисячі людей

23:29 29 листопада 2013 р.

Фото до новини

Петиція з вимогою застосувати санкції щодо президента України Віктора Януковича та членів Кабінету міністрів набрала більше 93 тис підписів на сайті американського Білого дому.

Петиція з'явилася на сайті 26 листопада, а наступного дня кількість підписів почала стрімко зростати. Станом на 21.15 п'ятниці, 29 листопада, під петицією підписалися 93352 людей з необхідних 100 тис. Кількість підписів продовжує зростати. Як говориться на інтернет-порталі Білого дому, його співробітники направлять петицію у відповідне відомство, а потім сповістять авторів і всіх громадян, що її підписали, про рішення електронною поштою.

На думку авторів петиції, "президент України Віктор Янукович і уряд країни перешкоджають реалізації права українських громадян стати ближче до Західної цивілізації".

"У тому випадку, якщо Віктор Янукович не підпише на саміті Східного партнерства 29 листопада у Вільнюсі Угоду про асоціацію України з ЄС, ми вимагатимемо застосувати санкції до українського президента і членів Кабінету міністрів", - йдеться в заяві.

У петиції наголошується, що ці санкції "повинні в обов'язковому порядку припускати введення заборони на в'їзд Віктора Януковича і членів уряду України, а також членів їх сімей на територію США і ЄС". Крім того, автори петиції пропонують "заморозити закордонні рахунки компаній, афілійованих із зазначеними особами".

Нагадаємо, в п'ятницю, 29 листопада, у Вільнюсі президент Віктор Янукович не підписав Угоду про асоціацію з ЄС. 

Про це повідомив Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів