Партійні з’їзди офіційно висунули учасників президентських перегонів (відео)

17:48 29 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Зокрема на пост Глави держави претендують відсьогодні Порошенко, Тимошенко, Тягнибок і Добкін пішли в президенти, натомість Кличко націлився на посаду міського голови києва.


Відео: 5 канал

Відсьогодні Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Олег Тягнибок і Михайло Добкін офіційно братимуть участь у президентських перегонах. Їх висунули в суботу кандидатами на пост Глави держави партійні з’їзди, відповідно, «УДАРу», ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» й «Партії регіонів».

Зокрема, участь у з'їзді «Батьківщини» взяли в суботу в Києві 482 делегати з усієї України. Перед голосуванням делегатів виступила з промовою Тимошенко, яка підтримала європрагнення України та оголосила про необхідність виставлення матеріальних претензій до Росії у зв'язку з набранням Криму до складу РФ.

Вона також розповіла про те, як боротиметься із корупцією. На з’їзді «Батьківщини» виступили Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет і екс-президент Грузії Міхаїл Саакашвілі.

Своєю чергою, від «Партії регіонів» балотуватиметься в президенти Михайло Добкін. «За» відповідне рішення проголосувало 315 членів з’їзду «Партії регіонів», 12 – проти, утрималось – 8.

Натомість ще 35 членів підтримали претензії на посаду президента Сергія Тігіпка, який заявив: «Я не буду знімати свою кандидатуру на пост президента України. Я іду на вибори».

ВО «Свобода» висунула на своєму з'їзді кандидатом в президенти лідера партії Олега Тягнибока – таке рішення одноголосно підтримали всі делегати з'їзду. Натомість лідер партії «УДАР» Віталій Кличко не балотуватиметься у президенти.

Він заявив у суботу на з’їзді своєї партії: «Я не йду в президенти, а підтримуватиму на виборах Петра Порошенка».

Віталій Кличко також заявив про намір балотуватися у мери Києва й підкреслив, що єдина можливість забезпечити єдність і високий рівень легітимності виборів – це висунення на президентські перегони єдиного кандидата від демократичних сил. Натомість Петро Порошенко заявив, що відчуває себе в лавах партії «УДАР» як удома.

Про свій намір балотуватися у президенти заявив також лідер партії «Громадянська позиція» – народний депутат Анатолій Гриценко. У Центральну виборчу комісію подали документи для реєстрації кандидатом у президенти й активістка Майдану, лікар Ольга Богомолець, екс-міністр соціальної політики Наталія Королевська, висуванець «Інтернет-партії України» Дарт Вейдер та лідер КПУ Петро Симоненко.

15 претендентів на крісло президента вже подали документи в ЦВК, яка зареєструвала кандидатами п'ятьох із них. Останній термін подачі документів для реєстрації кандидатів у президенти завершується о 24.00 у неділю, 30 березня. Президентські вибори в Україні призначені на 25 травня.

Про це повідомляє сьогодні, 29 березня, «Тиждень.ua». Натомість «Українська правда» інформує в суботу:  

«Партія «Батьківщина» висунула екс-прем'єра Юлію Тимошенкокандидатом на пост президента України. Відповідне рішення було прийнято на з'їзді «Батьківщини» в суботу в Києві.

Перед голосуванням делегатів з'їзду Тимошенко виступила з промовою, в якій підтримала європрагнення України і оголосила про необхідність виставлення матеріальних претензій до Росії у зв'язку з набранням Криму до складу РФ. Також Тимошенко заявила, що має намір «вести персональну війну проти олігархів».

За її словами, одним з головних пріоритетів нової влади має стати виховання, освіта, «виліплювання нової людини». «Освіта дасть підстави і можливості не допустити невірного вибору, створити людину XXI століття , для якої неможлива корупція і приниження», –заявила Тимошенко.

Також Тимошенко заявила, що формування середнього класу – «одна з гарантій незалежності, процвітання». «Ми зобов'язані зробити все, щоб з'явився сильний середній клас. Дати йому шанс, відкрити дороги, зняти тиск», - зазначила Тимошенко.

Своєю чергою, на своєму з'їзді ВО «Свобода» висунула кандидатом в президента лідера партії Олега Тягнибока. Таке рішення одноголосно підтримали всі делегати з'їзду.

Натомість на з'їзді «Партії регіонів» кандидатом в президенти від неї обраний Михайло Добкін. При цьому за інших кандидатів віддали: за Юрія Бойко – 8 голосів «за», за Сергія Тігіпка – 35 «за», за Добкіна – 12 «проти», утрималися – 8, переважна більшість делегатів з'їзду підтримала його кандидатуру.

У своєму виступі Добкін заявив, що чим би не завершилася президентська кампанія, він ніколи не кине своїх виборців і ПР. За словами Добкіна, перший закон, який має бути прийнятий – про заборону проведення силовими структурами перевірок підприємств, а «політичних репресій в Україні не буде». Також він зазначив, що завдяки ПР «мав щастя керувати кращим містом країни», і «йде за владою», але цю владу передасть в регіони.

Натомість Сергій Тігіпко заявив, що він, незважаючи на рішення з'їзду, не має наміру зніматися з виборів, а в ході виступу заявив, що «ми обрали неправильну політраду, зараз це приватна компанія, а не партія». Також Тігіпко зазначив, що виступає за децентралізацію влади, за російську мову – другу державну, а також заявив, що у владі націоналістів не має бути.

Юрій Бойко у своєму виступі заявив, що «Партія регіонів» – це закрите акціонерне товариство», і створювало це ЗАТ з «Партії регіонів» Донецька обласна організація. Також Бойко заявив, що нікуди не виїжджав з країни і не боїться кримінальних переслідувань, а також не планує «кидати організацію».

Кандидат на посаду президента Олег Царьов на з'їзд «Партії регіонів» не приїхав. Як повідомляють «Новости Донбасса,» в ході голосування за Царьова делегати запитували «А Путін підтримує його?». «За» Царьова – 1 голос.

У ході з'їзду «Партії регіонів» із критикою на адресу керівництва партії виступив «регіонал» Юлій Іоффе, заявивши «Чому ми дійшли до такого життя? Тому що ми всі в Раді спостерігали як знищується середній і малий бізнес. Я не знімаю з себе відповідальності. Ми були боягузами і дозволили себе залякати». При цьому трансляція з'їзду «Партії регіонів»  обірвалась в той момент, коли у виступі Іоффе з'явилася критика, і відновилася, коли він закінчив виступ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів