ПАРЄ проголосувала за негайне виведення військ Росії з Криму (відео)

21:20 9 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: assembly.coe.int

Парламентська асамблея Ради Європи також констатувала в середу, що анексію півострова спровокувала РФ.

Парламентська асамблея Ради Європи проголосувала сьогодні, 9 квітня, за негайне виведення російських військ із Криму у зв'язку з денонсацією угод щодо Чорноморського флоту. Таку поправку, ініційовану українською делегацією, до тексту резолюції щодо України асамблея ухвалила більшістю голосів: 140 – за, 32 – проти, 9 – утрималися.

У поправці сказано: «У зв'язку з денонсацією Російською Федерацією угод, укладених у 1997 році щодо Чорноморського флоту, розміщеного в Криму, асоціація закликає Росію негайно вивести свої війська з Криму».

Про це повідомляє сьогодні, 9 квітня, «Українська правда». Натомість «РБК-Україна» інформує в середу:

ПАРЄ у середу більшістю голосів підтримала резолюцію по Україні, якою констатувала, що анексію Криму спровокувала Російська Федерація. Про це йдеться у тексті резолюції Асамблеї №13482 «Останні події в Україні: загрози функціонуванню демократичних інститутів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Враховуючи той факт, що ні питання відокремлення, ні питання інтеграції з Російською Федерацією не домінували в політичному порядку денному населення Криму до російської військової інтервенції, Асамблея вважає, що рух до відокремлення та інтеграції з Російською Федерацією було ініційовано і спровоковано російською владою під прикриттям військової інтервенції», – йдеться у резолюції.

ПАРЄ підкреслила, що жоден з аргументів, які використала Російська Федерація, не може виправдати її дії в Криму. Під час обговорення резолюції парламентарії підтримали думку, що не було ні захоплення ультраправими центрального уряду в Києві, ні безпосередніх загроз російськомовній меншині в країні, у т.ч. в Криму. Положення резолюції констатують нелегітимність проведення так званого референдуму в Криму 16 березня ц., у зв'язку з чим його результати і подальша незаконна анексія Криму не мають ніякої правочинності і не визнаються Радою Європи.

Асамблея наголосила на своїй підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. ПАРЄ також висловила глибоку стурбованість розміщенням великої кількості російських військових вздовж українських кордонів, що може бути свідченням того, що РФ розглядає подальшу неспровоковану військову агресію проти України. У зв'язку з чим ПАРЄ закликала підписантів Будапештського меморандуму 1994 року та інші європейські держави вивчити можливість реальних угод про безпеку, які забезпечили б незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, ПАРЄ переважною більшістю голосів підтримала резолюцію щодо загроз функціонування демократичних інститутів в Україні. За неї проголосувало 154 парламентаріїв, «проти» - 26, 14 утрималися».

Як повідомляв «Щодениий Львів», Парламентська асамблея Ради Європи ПАРЄ визнала неприйнятною федералізацію України – за пункт резолюції про це проголосували у вівторок її 154 члена, проти – 26, утрималось – 14.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів