Особовий склад львівської військової Академії вшанував борців за волю України

15:53 25 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Понад півтори сотні випускників Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного останніх років нагороджені за мужність та героїзм, виявлені у боях за Україну, високими держаними нагородами, а четверо удостоєні найвищого звання – Герой України.

Особовий склад львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного взяв участь у заходах з нагоди Дня Героїв. Цього дня вшановують усіх борців за волю й незалежність України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН, а також сучасних Героїв – воїнів, які боронять незалежність України на сході нашої держави.

Керівництво Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного разом із представниками органів влади й місцевого самоврядування Львівщини та міста Лева, громадськими активістами, близькими й рідними сучасних українських захисників поклали квіти до могил Героїв, які поховані на Полях почесних поховань на Личаківському цвинтарі. Участь у забезпеченні заходів взяли також військовослужбовці роти почесної варти Академії.

Начальник Академії сухопутних військ, генерал-лейтенант Павло Ткачук, зазначив: «Я пишаюсь тим, що наш навчальний заклад виховує палких патріотів, відданих синів своєї рідної землі, справжніх героїв. Численні приклади героїзму та самовідданості в ім’я нашої Батьківщини, продемонстровані українськими Героями в різні часи, надихають сучасні покоління захисників України мужньо стояти на варті незалежності й неподільності своєї держави, зі зброєю в руках виборювати гідне майбутнє для своїх нащадків у вільній та успішній країні.

Понад півтори сотні випускників Академії останніх років нагороджені за мужність та героїзм, виявлені у боях за Україну, високими держаними нагородами, а четверо удостоєні найвищого звання – Герой України. Один з них, старший лейтенант Євген Зеленський, удостоєний цього високого звання посмертно.

Про це повідомили сьогодні, 25 травня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів